· 

Toch zwemmen

De luchtbedden hebben het net een nachtje volgehouden. Jade en Dylan hebben redelijk geslapen. Na een lekker ontbijtje willen de kinderen gaan zwemmen. Jade wil eigenlijk ook mee maar ze kan niet onder water met haar kastje. Maar niet geschoten is altijd mis. Olga neemt haar gewoon mee. Misschien dat er een deel van het zwembad niet te diep is. Na een half uurtje belt Olga mij op. Jade vindt er niks aan. Ze kan alleen maar aan de kant zitten terwijl Dylan, Luuk en Veere lekker kunnen spelen en duiken in het water. 

 

Ik ga naar het zwembad om Jade op te halen. Tegen beter weten in trek ik toch mijn zwembroek maar aan. Jade en ik zitten een poosje aan de kant als ze plots met haar voeten in het water wil zitten. De kinderen proberen haar een beetje in het spel te betrekken. Niet veel later komt de badjuffrouw naar ons toe. Ze vraagt of we een zwemband willen lenen. Jade zou daar een beetje op kunnen zitten en zo toch het water in kunnen. We twijfelen heel even maar het is het proberen waard! Jade kan er goed in zitten en met een beetje hulp van ons zit ze stabiel. Haar kastje wordt bijna niet nat en de pomp met medicijnen dragen we achter haar aan. Als de badjuffrouw een plastic zak komt brengen voor de pomp, kunnen we helemaal los. Het bevalt zo goed dat Jade helemaal niet meer het bad uit wil. Ze geniet met volle teugen!

 

Na het zwemmen gaan we terug naar Goes. Deze minivakantie heeft ons goed gedaan. En nu Jade steeds wat fitter wordt, kunnen we plannen maken om de komende weken nog meer vakantie te vieren!

 

- Marcel