· 

Goede bloedwaarden

Om kwart voor zeven zitten we al in de auto naar Utrecht. Kwart over acht zijn we in het ziekenhuis. We hebben eerst een gesprek met een arts over de mogelijke gevolgen van de stamceltransplantatie. In de toekomst zullen er meer gesprekken volgen en zal Jade regelmatig naar de 'LATER-poli' gaan voor controles en onderzoek.

 

Dylan is in Goes samen met opa Roel en oma Ineke gestart met een fietstocht van 40 kilometer. Het is de eerste dag van een fietsvierdaagse, de route gaat vooral over Noord-Beveland. Ondanks de warmte is het op de fiets goed te doen. En ze stoppen zeker nog even om een frisse duik te nemen in de Oosterschelde.

 

In Utrecht zijn we, na lang wachten, eindelijk in de behandelkamer geweest voor de controles, om bloed af te nemen en om het kastje met de immuuntherapie af te sluiten. Binnen vier uur moet Jade nu een nieuwe cassette krijgen met immuuntherapie, krijgt ze medicijnen tegen schimmel en moet haar naaldje gewisseld worden. Dit lijkt zeeën van tijd maar stiekem tikt de tijd snel door. Het duurt al een tijdje voordat we bij de oncoloog naar binnen kunnen. De oncoloog is erg tevreden. Jade ziet er goed uit en voelt zich de laatste dagen best lekker. Ook de bloedwaarden zien er goed uit. De bloedplaatjes stijgen netjes, de rode bloedcellen (Hb) blijven mooi stabiel en ook de witte bloedcellen zijn voorzichtig aan het stijgen. 

 

Na het gesprek gaan we terug naar de dagbehandeling. Nu moeten we wachten op medicijnen. Om kwart voor twee is het ingelopen en moeten we snel door naar de behandelkamer om het naaldje te verwijderen. Jade is gespannen omdat vorige week het aanprikken pas na 4 keer lukte. Ze wil graag de tijd krijgen en zelf bepalen wanneer het naaldje verwijderd wordt. Helaas hebben we daar geen tijd meer voor. Olga en ik besluiten om door te pakken en houden Jade vast als de verpleegkundige de naald er uit haalt. Jade is heel erg boos omdat we afgesproken hadden om haar niet vast te houden. Om drie uur is het naaldje eruit. We hebben nog maar drie kwartier om de verdoving in te laten werken, het naaldje weer terug te plaatsen en een nieuwe cassette met immuuntherapie aan te sluiten. Gelukkig gaat dit allemaal vloeiend. Jade is heel rustig tijdens het aanprikken en om kwart over vier zijn we klaar. Dus niet binnen de maximale vier uur! De behandeling liep vandaag totaal niet efficiënt en we hebben lang moeten wachten. Dit gaan we de volgende keer met de oncoloog bespreken.

 

Nu naar huis!

 

- Marcel