· 

Jumpin' De Weel

Van dinsdag 31 juli tot zondag 5 augustus vindt Jumpin' De Weel, een sportief hippisch feest, plaats. Het niveau varieert van kinderen die op hun eerste pony’tje rijden tot wedstrijden voor de internationale subtop. Het wordt gehouden in de buurt van Nisse, een unieke locatie in het prachtige Zuid-Bevelandse landschap. 

 

Normaal gesproken zijn we op vakantie maar deze week is het een mooi uitstapje! Op het programma staan dressuur en springen voor pony's. Na eerst de laatste kuren van de dressuur bekeken te hebben, kijken we naar het springen van de pony's. Jade geniet van alle pony's en hun ruiters. Zelf rijdt ze eigenlijk alleen dressuur maar springen lijkt haar wel erg leuk! Toch maar eens op zoek naar een boerderijtje ergens achteraf in de Zak van Zuid-Beveland met genoeg grond om een paard en een hond te houden.

 

Na een flinke (over)dosis aan paarden, voor mij in ieder geval, gaan we er vandoor. Dit is niet voor niks want ondanks veel smeren en beschermende kleding heeft Jade verbrande koontjes. Nu maar hopen dat ze tijdens de volgende zware chemo over een paar weken hier geen last van gaat krijgen. Van Nisse rijden we naar Kapelle om de verjaardag van tante Miranda te vieren. Lekker in de schaduw een taartje eten. Jade kan gelijk kennis maken met de 'nieuwe' konijntjes van Jelte en Siebe. Ze hebben twee konijnen sinds half april...

 

Als afsluiting van de dag rijden we met zijn vieren naar het strandje van Wemeldinge. Eerst frietjes eten langs de waterkant en daarna gaan Dylan en ik een verkwikkend rondje zwemmen. Er staat best een fris windje maar het water is heerlijk! Tegenwoordig kunnen we niet meer naar Wemeldinge zonder dat Dylan van de sluismuren springt. Nog een korte stop bij de sluis en dan naar huis.

 

- Marcel