· 

The Lion King

Voordat Jade ziek werd, hadden we Olga voor haar verjaardag kaartjes voor de musical 'The Lion King' gegeven. We hadden gelukkig nog geen datum afgesproken. Maar nu Jade behoorlijk fit is en Dylan vakantie heeft, hebben we een mooie gelegenheid om eindelijk naar de voorstelling te gaan! De musical begint pas om acht uur 's avonds dus maken we er een heel dagje Scheveningen van.

 

We gaan eerst naar Sea Life. Je krijgt een bijzonder kijkje in het wonderbaarlijke onderwaterleven van onze oceanen. Er zijn haaien, roggen, zeeschildpadden, piranha's, otters en pinguïns. De kinderen vinden het erg leuk en ze lopen heen en weer tussen de verschillende dieren. Ook de presentaties over de dieren volgen we allemaal. Het is half vijf als we naar buiten lopen. Na een rondje met de rolstoel over de boulevard en een klein stukje over de pier belanden we in een pizzeria. Dylan heeft honger en besteld samen met mij een MEGA-pizza met salami. De dames kiezen uit één van de kleinere pizza's. Dylan stort zich op zijn pizza en binnen de kortste keren heeft hij driekwart opgegeten. Mijn inschatting was goed... Jade eet haar pizza niet helemaal op en zo heeft iedereen zijn buikje vol. In mijn enthousiasme gooi ik nog wel een vol glas Amstel Radler over de jurk van Olga. Ze zoekt kletsnat het toilet op en komt even later fris ruikend naar bier en citroen weer terug. Voordat we naar de musical gaan toch maar een tussenstop bij de auto voor nieuwe kleren voor Olga.

 

We zijn keurig op tijd in het Circustheater. Jade is best een beetje zenuwachtig maar heeft er veel zin in. Het is de eerste keer dat Dylan en Jade zo'n grote musical bezoeken. Ze kunnen niet wachten totdat het doek opengaat. De voorstelling is prachtig en je kan de kinderen zien genieten van elk moment. Jade is onder de indruk van de kinderen die kleine Simba en Nala spelen. Maar het mooist vinden ze de drie hyena's én het moment waarop Simba wordt toegesproken door zijn overleden vader Mufasa. 

 

Na de musical rijden we niet terug naar Goes maar naar Wijk bij Duurstede. Oom Hans en Tante Kim zijn nog op vakantie dus kunnen we mooi hun huis gebruiken. Scheelt een hoop reistijd omdat Jade vrijdag op controle moet. Het is kwart over twaalf als we de deur van ons tijdelijke onderkomen opendoen. Snel de kinderen op bed en slapen.

 

Het is een geweldige dag geworden!

 

- Marcel