· 

Black Stories en Escaperooms

Het blijft goed gaan met Jade. Het is vakantie en we kunnen best veel dingen ondernemen. Het enige waar we rekening mee houden is de zon. Soms moeten we ergens een mouw aanpassen maar meestal kunnen we wel wat verzinnen.

 

Paul, Barbara en de kinderen komen een weekendje naar Zeeland. Iets voor de middag komen ze aan in Goes en kunnen we met zijn allen lunchen. Op het menu staan tosti's, altijd lekker. Het plan voor de rest van de dag: iets leuks doen en barbecueën. Terwijl de ouders boodschappen gaan doen voor de barbecue spelen de kinderen het spel 'Black Stories'. Het principe is heel simpel. Een persoon leest de situatie op de voorkant van de kaart hardop voor. Op de achterzijde staat de oplossing, deze houdt hij voor zichzelf. De spelers gaan nu als echte detectives proberen te achterhalen wat de oorzaak kan zijn van het mysterieuze, enge of spannende raadsel op de kaart! Ze stellen vragen om de mysterieuze misdaad op te lossen. De vragen van de spelers mogen alleen beantwoord worden met 'ja' of 'nee'.

 

Een uurtje later komen we terug van de winkel en willen de kinderen graag een paar raadsels met ons spelen. Als alle kinderen geweest zijn, moeten we nog een andere leuke activiteit verzinnen. Uiteindelijk wordt het een escaperoom in Goes. We worden opgesloten in de kamer en direct begint iedereen enthousiast sleutels te zoeken en raadsels op te lossen. De kinderen kunnen goed meespelen en zelf puzzels oplossen. Na 48 minuten hebben we de laatste puzzel opgelost en staan we buiten. De kinderen vinden het geweldig en willen er gelijk nog eentje doen. Maar daar gaan we niet aan beginnen, het is tijd om te gaan barbecueën!

 

Na een lekkere barbecue en als de kinderen eindelijk op bed liggen, hebben de 'oudjes' tijd om bij te kletsen. Veel tijd om te kletsen is er niet omdat we meestal een spel doen. De laatste tijd spelen we 'Escape Room - The Game'. Een bordspel waarbij je binnen een uur een raadsel om moet lossen. De tikkende klok en de moeilijke(!) en uitdagende raadsels geven de spanning van een 'echte escape room'. De raadsels kun je jammer genoeg maar één keer spelen maar er worden nieuwe uitbreidingssets uitgebracht. Ook deze escape room lossen we op al is het maar net binnen de tijd. Nu hebben we alsnog tijd om bij te kletsen... het is twee uur als we gaan slapen.

 

- Marcel