· 

Vlinders en vissen

Olga is vroeg vertrokken naar haar werk. Ze wil graag zo goed mogelijk de afspraken met haar werkgever nakomen. Deze week lukt dat nog goed maar vanaf volgende week start Jade met de stamceltransplantatie en moet ze maar afwachten of het ook lukt om de afspraken na te komen.

 

Ik ga met de kinderen naar het 'Vlinderbelevingspad' in de buurt van de Zwaakse Weel bij Kwadendamme. Jade heeft hier een keer een fotocursus gevolgd en ze wilde graag terug om foto's te maken. We wandelen met de rolstoel er naar toe. Het is nog in de ochtend maar het is al bloedheet. Ondanks dat gaan Dylan en Jade fanatiek aan de slag met ieder een eigen camera. Er zijn niet veel vlinders te vinden en de meeste bloemen en planten zijn geel en verdord. Toch zijn er wel paar vlindertjes en torretjes om foto's van te maken. Een paar uur (!) later beginnen ze het warm te krijgen. Tijd om iets te gaan eten bij opa Jaap en oma Ella.

 

Na lekker gegeten te hebben en een paar spelletjes Uno, gaan we vissen in de Zwarte Weel vlakbij het huis van opa en oma. Olga is ondertussen klaar met werken en gaat ook mee. Het is nog steeds bloedheet maar we kunnen een mooi plekje in de schaduw vinden met een beetje wind. Om de beurt zijn ze aan het hengelen. Jade heeft het meeste geduld/geluk en vangt 5 visjes, Dylan vangt er twee.

 

En zo wordt het, ondanks de hitte, toch weer een leuke vakantiedag!

 

- Marcel