· 

Zwemmen!

Vandaag gaan we weer naar het ziekenhuis voor controle. Dylan blijft bij oma Ella en opa Jaap in Biezelinge en gaat samen met oma en tante Jannie en haar kleinkinderen zwemmen in het buitenzwembad Den Inkel in Kruiningen.

 

We hoeven pas om half één in het ziekenhuis te zijn en kunnen dus rustig aan doen. Er hoeft vandaag niet veel gedaan te worden. De verpleegkundige sluit de immuuntherapie voor de laatste keer af. Jade heeft nu 28 dagen dit medicijn gekregen. Aanstaande vrijdag krijgt ze een beenmergpunctie om te kijken wat het resultaat is. De uitslag krijgen we pas de week daarna. Als de immuuntherapie goed zijn werk heeft gedaan, zou het resultaat 'negatief' kunnen zijn. Dit zou betekenen dat er geen leukemiecellen meer aangetoond kunnen worden in haar beenmerg met de meest nauwkeurige methode (MRD).  Jade zou toch een complete remissie kunnen bereiken. Een goed uitgangspunt om met de stamceltransplantatie te starten. De behandeling met Blinatumomab van 28 dagen heeft wel bijna €50.000,- gekost. Gelukkig dat we in een land leven waar dit volledig wordt vergoed!

 

De rest van behandeling loopt soepel en om drie uur zijn we klaar. Maar Jade is lekker aan het knutselen voor een goed doel, nl. De Ketting van Ballonnen. Van 11 augustus tot 17 augustus gaan 21 jongeren en jongvolwassenen die kanker hebben gehad, of waarvan hun broer/zus kanker heeft gehad of waarvan een broer of zus is overleden aan kanker een week lang een sportieve uitdaging aan. De start en finish van de Ketting van Ballonnen is in het Prinses Máxima Centrum  waar de deelnemers kinderen en hun ouders zullen bezoeken. Jade is samen met een aantal andere kinderen waterflesjes aan het versieren. En we kunnen niet weg voordat ze allemaal versierd zijn! Om iets voor vieren zijn ze klaar. Snel naar de behandelkamer om haar naaldje te verwijderen en we kunnen naar huis! Jade loopt zonder vervelende kastjes en lijntjes het ziekenhuis uit!

 

's Avonds kunnen we aanschuiven bij opa Jaap en oma Ella voor het eten. Na het eten gaan we nog snel naar De Banjaard (strand bij Kamperland) voor een verfrissende duik. Afgelopen weken heeft Jade al vaak willen zwemmen maar mocht het niet vanwege kastjes en infusen. Nu kan ze eindelijk alles doen waar ze zin in heeft! Ze zwemt, speelt en spettert een uur lang in het water. De zon is al achter de wolken verdwenen maar het water is heerlijk. Heel fijn om te zien dat ze zo kan genieten. 

 

- Marcel