· 

Skippy!

Nu het zo goed gaat, wil Jade nog één ding heel graag doen... paardrijden op Skippy! Het is al een poos geleden dat ze gereden heeft. Maar het is net als fietsen als je eenmaal weet hoe het moet, verleer je het niet meer. Toch is Jade best gespannen, zeker als ze hoort dat ze Skippy ook moet opzadelen. Dit heeft ze eigenlijk nog nooit alleen gedaan.

 

In Schore zeggen we eerst hallo tegen Katja, de instructrice. Ze is druk met het trainen van iemand anders maar zegt dat Jade Skippy uit de wei mag halen en mee mag nemen naar de stal. In de stal haalt Jade het zadeldek en het zadel, legt het op de rug van Skippy en probeert het  stevig aan te singelen. Het hoofdstel is daarna aan de beurt. Het spannendste is het bit in de mond van Skippy doen maar dat gaat eigenlijk best makkelijk. Ze zijn klaar om te gaan rijden.

 

Jade neemt Skippy mee naar de bak en stijgt ze voor de eerste keer in meer dan negen maanden op. De eerste rondjes doet ze rustig aan de hand van Katja. Niet lang daarna gaat het steeds beter en al snel rijdt ze in draf en galop. Met een grote glimlach zit ze op haar paard! Na een half uurtje is het tijd om Skippy af te zadelen en te poetsen. Dit was toch wel het hoogtepunt van de vakantie!

 

's Middags komen Bert, Vera, Jantien, Minke en Aukje op bezoek. Met zijn allen rijden we naar de Hollandse Hoeve. Via de waterspeeltuin en de speeltuin gaan we naar de kinderboerderij om de geitjes te aaien. Als afsluiting een lekker softijsje. 

 

Het blijft fijn om te zien dat Jade elke dag nog beter wordt en dat ze vrolijk en opgewekt is. Morgen gaan we in België een fietstocht van ca. 40 kilometer doen. Jade rijdt mee in een bakfiets... al zou het zo maar kunnen dat ze alles gaat fietsen.

 

- Marcel