· 

Logeren

Dit wordt het laatste weekend voordat Jade voor een lange periode terug moet naar het ziekenhuis. Er zijn een paar dingen die ze nog graag wil doen. Ze wil graag dat Isa komt logeren, ze wil zwemmen in het zwembad én ze wil op maandag naar het verjaardagsfeestje van Isa.

 

Afgelopen weken is de opnamedatum van Jade verschoven. Ze moet dinsdag naar het ziekenhuis. Stiekem heeft Sandra, de moeder van Isa, het feestje verplaatst naar maandag 13 augustus. Isa is op die dag jarig. Ze denkt dat haar kinderfeestje pas donderdag is en dat er maandag een paar vriendinnen alvast een taartje komen eten. Hierdoor was het opeens mogelijk om Jade toch op het verjaardagsfeestje uit te nodigen.

 

Op zaterdag moet er wel eerst een cadeautje gekocht worden voor Isa. Samen met Olga gaan we de stad in. Vorige week wilde Jade nog graag in de rolstoel maar nu gaat ze proberen om het hele stuk te lopen. Het is nog niet zo simpel om een leuk en origineel cadeau te verzinnen. We gaan langs de bekende speelgoedwinkels en boekhandels . Niks leuks te vinden. Dan opeens een helder idee... de meiden kunnen samen gezellig een taartje gaan eten bij 'Taart en Tafel' in Goes. De cadeaubon is snel gekocht. Jade wil nog langs de Rituals om lekkere douchegel te kopen voor in het ziekenhuis. Op een paar kleine stukjes na, ze zit dan even op mijn rug, loopt Jade alles. 

 

De laatste paar dagen hebben we het met Jade gehad over de komende periode in het ziekenhuis. Jade heeft er geen zin in. Ze voelt zich nu goed en als de leukemie zo goed als weg is waarom dan nog een stamceltransplantatie. Toch weet ze donders goed wat de risico's zijn als ze geen transplantatie zou krijgen. Ze wil er niet te veel over praten. Ze wil gewoon zo snel mogelijk beter zijn en 'normaal' met haar vriendinnen spelen en naar school gaan.

 

's Middags komt Isa bij ons koekjes bakken en gaat Dylan bij Finn in de boomhut spelen. 's Avonds zijn we uitgenodigd bij Rens en Sandra om te komen eten. We zitten lekker in het zonnetje te kletsen. Na heerlijk gegeten te hebben nemen we Jade, Isa, Dylan en Finn mee naar ons huis om te logeren. Ze liggen allemaal lekker en vallen bijna in slaap behalve Finn... hij ligt op een lek luchtbed. Met extra dekens en kussens van de tuinstoelen ligt hij toch lekker... Niet lang daarna is het stil op de kamers.

 

- Marcel