· 

Zwemmen

Isa en Finn hebben vannacht bij ons geslapen. Eén van de dingen die Jade graag nog wilde doen voordat ze aanstaande dinsdag terug naar het ziekenhuis gaat. Vanmiddag gaan we naar het zwembad...iets dat Jade ook graag wilde. Heel toevallig zijn er twee andere vriendinnen van Jade en Isa. Een vriendje van Dylan en Finn is ook aan het zwemmen. De hele middag spelen de kinderen samen in het water. Aan Jade is helemaal niets te merken. Ze zwemt, snorkelt, duikt en klimt op de kant alsof ze afgelopen tijd niet anders gedaan heeft.

 

Het enige wat opvalt, is haar kale kopje of eigenlijk de korte haartjes. De laatste weken zijn haar haren hard gegroeid. Ze heeft nu een mooi kopje met zachte haartjes en het staat haar goed! Het zal wennen worden om haar weer met lange haren te zien. Jammer genoeg zullen binnenkort haar haren, wenkbrauwen en wimpers weer uitvallen. Over een paar maanden groeit het weer terug. Hopelijk voor altijd.

 

Na het zwemmen brengen we Isa en Finn naar huis. De dag sluiten we af met pizza maken. Eerst zelf het deeg maken en dan de pizza beleggen. Nog iets wat Jade graag wilde doen. Het smaakt goed. Opa Jaap en oma Ella komen langs om 'afscheid' te nemen en Jade sterkte te wensen voor de komende tijd. 

 

De laatste weken hebben we onze batterijen op kunnen laden met heel veel leuke dingen. Jade krijgt morgen een laatste boost als ze naar het feestje van Isa gaat. Jade is positief, mentaal sterk, fysiek is ze behoorlijk fit en de leukemie is zo goed als weg. Een goede uitgangspositie om met de stamceltransplantatie te beginnen.

 

- Marcel