· 

Verrassend bezoek!

Jade voelt zich vandaag goed en begint de ochtend dan ook met een lekker lange douche. Afgelopen dagen hebben we allebei goed kunnen slapen. Een voordeel van de isolatiekamer, is dat alle infuuspompen in de sluis staan. De infuuslijnen zijn 7 meter lang en gaan via een gaatje in de muur de kamer in. Zo kan Jade makkelijk bewegen in haar kamer. De alarmen van de pompen horen we nauwelijks en de verpleegkundigen kunnen alle medicatie regelen vanuit de sluis. Ze hoeven 's nachts eigenlijk maar één keer de kamer binnen te komen om te meten of Jade koorts heeft. De nachten zijn daardoor lekker rustig.

 

Het plan is om vandaag naar buiten te gaan. Tot aan de dag dat ze haar nieuwe stamcellen krijgt, mag Jade elke dag naar buiten. Voordat we gaan, wachten we op het bezoek van opa Jaap en oma Ella. Als ze in de luchtsluis staan, ziet Jade ook Isa staan. Dat is een grote en leuke verrassing! Vorige week vond Jade het afscheid van haar beste vriendin erg moeilijk. Sinds die dag heeft Jade elke dag een kleine verrassing van Isa gekregen. Vorige week heeft Isa ons stiekem een doos meegegeven met voor elke dag een cadeautje, gedichtje of kaartje. Elke ochtend is het eerste wat Jade doet de verrassing van die dag uit de doos halen. Nu de week bijna voorbij is, komt Isa zelf de doos voor de komende week brengen. Jade is er heeel erg blij mee!

 

Met Isa, opa Jaap en oma Ella gaan we lekker naar buiten. Jade zit even in de rolstoel maar wandelt al snel weer zelf. We gaan richting landgoed Oostbroek. Het is lekker weer. Niet te warm en niet te veel zon. We lopen langs de geitjes en de varkens en eten een broodje in het bos. Op de terugweg zit Jade wel in de rolstoel. De tijd gaat snel en voor we het in de gaten hebben, is het voor het bezoek al weer tijd om naar huis te gaan. Mooie momenten voor iedereen en goed om Jade nog zo fit en vrolijk te kunnen zien.

 

Morgen gaat de voorbereiding voor de stamceltransplantatie echt beginnen. Ze krijgt dan ATG om haar eigen weerstand te gaan onderdrukken. De kans is groot dat ze hier behoorlijk ziek van gaat worden. 

 

- Marcel