· 

Dag -7: Bijkomen

Vannacht is Jade erg misselijk geweest. Ze moet een aantal keer overgegeven. De koorts loopt op tot 39,9°. Er wordt bloed afgenomen voor onderzoek maar de artsen gaan ervan uit dat het bijwerkingen zijn van de ATG (medicijn gemaakt van konijneneiwitten).

 

Van slapen komt niet veel. Jade voelt zich beroerd maar heeft toch nog humor. Om een uur of zes zegt ze tegen Olga: "Ik heb een rot hekel aan konijnen of in elk geval aan de eiwitten van konijnen". De klachten worden minder en Jade slaapt een poosje. 

 

In de loop van de dag knapt ze op, ze is vrolijk (gisteren niet zo) en de koorts neemt af. Van de arts horen we dat Jade laag zit in Magnesium en Kalium. Via het infuus krijgt ze extra magnesium en kalium toegediend om de bloedwaarden te verbeteren. De hele dag heeft Jade last van de onderkant van haar voeten. Ze zijn rood en voelen branderig aan. Alsof ze op hete kolen heeft gelopen. De arts heeft geen verklaring maar ze gaan het in de gaten houden.

 

Ze werkt met meester Daan voor school en maakt slijm met de pedagogisch medewerkster. Het gaat zo goed dat ze er aan het eind van de middag met de bakfiets op uit gaan. Even zit Jade in de bak maar ze fietst liever zelf. Olga moet er maar achteraan rennen. Na het fietsen is ze moe maar voldaan! Jade kijkt televisie en Olga kletst op het balkon bij met Jeroen en Sanne. Ze komen op bezoek maar mogen alleen op het balkon en/of achter het glas blijven.

 

Morgen staat er nog een dag zonder behandelingen op het programma. Hopen dat het weer zo goed gaat.

 

- Marcel