· 

Dag -8: ATG

Voor Jade en Olga is de nacht pittig geweest. Gistermiddag begon Jade steeds meer last te krijgen van de ATG. Pijn in haar voeten, handen en hoofd. De koorts liep snel op. 's Nachts wordt ze onderzocht door de arts. Er zijn geen bijzonderheden, het zijn allemaal bijwerkingen van de medicijnen. Ze krijgt wel extra Prednison en paracetamol. Rond een uur of twee is de koorts op zijn hoogst:  40,8°. Van af dan begint de koorts af te nemen en kan Jade wat slapen. 

 

Rond half acht zijn de koorts en pijn zo goed als verdwenen. Van de verpleegkundige horen we dat Jade de eerste gift met ATG goed heeft doorstaan. Over een paar uur krijgt ze de tweede en laatste gift. De bijwerkingen zouden nu minder moeten zijn.

 

Jade volgt zich goed. Als ze gedoucht is, heeft ze zin om mee te doen in haar eigen klas. Via haar KlasseContact én videobellen met de telefoon van één van haar vriendinnen kan ze goed meedoen. Ze doet mee met rekenen en kan meekijken met een show van MadScience. Zij proberen met energieke presentaties kinderen te inspireren voor de wondere wereld van  wetenschap en techniek.

 

Ondertussen wordt gestart met de tweede gift ATG. In de eerste uren heeft ze er geen last van. Ze werkt met meester Daan aan spelling en rekenen. Valt best tegen om met school bezig te zijn. Met Marije (pedagogisch medewerker) speelt ze een spelletje en gaat ze op zoek naar een nieuwe Ty Beanie Boo (haar favoriete soort knuffels). Samen met Marije en Olga proberen ze daarna een dagprogramma te maken om een beetje ritme in de dagen te krijgen. Het valt niet mee om structuur te krijgen maar meester Daan en de pedagogisch medewerker komen vanaf nu zoveel mogelijk op een vaste tijd.

 

Het blijft redelijk goed gaan. Na de helft van een lekker Pitabroodje opgegeten te hebben en een film gekeken te hebben, komt tante Kim langs om een spelletje te doen. Jade heeft niet veel zin, wordt een beetje kortaf en op elke vraag is het antwoord 'nee'. Tijd om te gaan slapen en hopen dat de bijwerkingen wegblijven.

 

- Marcel

 

PS Als iemand een kaartje of iets wil sturen dan kan dit naar het volgende adres. 

 

Prinses Máxima Centrum

t.a.v. Jade de Lange

Afdeling Hemato Oncologie

Kamer 395

Heidelberglaan 25

3584 CS Utrecht