· 

Dag -5: Eerste dag chemo

Na een goede rustige nacht moet Jade zich opmaken voor drie verschillende chemo's (Busulfan, Clofarabine en Fludarabine) in een hoge dosis. Voordat ze beginnen, krijgt ze eerst verschillende medicijnen tegen o.a. de misselijkheid en epileptische aanvallen. Jade wordt hiervan al misselijk. Ze is gespannen omdat ze bang is om ziek te worden en over te geven. Dit helpt allemaal niet mee. Opa Roel is op bezoek en probeert samen met Olga voor wat afleiding te zorgen. De beste afleiding komt van de postbode. Ze brengt een stapeltje kaartjes! Jade is hier erg blij mee en wil iedereen daar voor bedanken!

 

De eerste twee chemo's lopen beide in een uur in. De misselijkheid verdwijnt een tijdje maar komt samen met een stampende hoofdpijn terug. Als laatste krijgt ze de Busulfan, de heftigste van de drie, deze loopt in drie uur in. Na het toedienen van deze chemo moet de verpleegkundige vijf keer (om het uur) bloed afnemen om te bepalen hoe Jades lichaam reageert. De hoofdpijn blijft en uiteindelijk krijgt ze Tramadol tegen de hoofdpijn. Hier knapt ze wat van op. Al met al heeft ze de chemo's goed verdragen. De komende drie dagen krijgt ze deze drie chemo's nog drie keer. De echte bijwerkingen komen pas over een dag of vijf. 

 

Ik ga met Dylan op de fiets naar Kapelle. We gaan frietjes eten bij oma Ella en opa Jaap. Na een lekker toetje, krijgt Dylan een kers op de taart... Samen met Siebe, opa Jaap en oma Ella gaan we naar de kermis van Kapelse Dag. De jongens genieten van de botsauto's en de schiettent. We sturen een filmpje naar Jade van Dylan en Siebe in de botsauto's. Jade had natuurlijk ook graag naar de kermis gewild maar stuurt een stoere reactie terug: "Jaloers". Als Dylan een knuffel heeft gewonnen, is het tijd om terug te fietsen naar Goes. 

 

- Marcel