· 

Dag -2: Laatste dag chemo

Eén van de eerste dingen die Jade elke dag doet, is een 'cadeautje' openmaken van haar vriendin Isa. Isa maakt voor elke week een doos met daarin een cadeautje voor elke dag. Soms zijn het snoepjes, zelfgemaakte puzzeltjes of een fotolijstje met daarin een foto over iets wat ze samen hebben meegemaakt. Elke week zit er ook een zelfgeschreven gedicht in één van de cadeautjes. Heel bijzonder! 

 

Deze dag is niet veel anders dan de afgelopen drie dagen. Op het programma staan drie zware chemo's. Toch is er één groot verschil. Jade krijgt vandaag haar allerlaatste chemo!!

 

's Ochtends doet Jade via videobellen een poosje mee in haar eigen klas en daarna probeert ze aan de slag te gaan met meester Daan. Dit is geen succes. Morgen een nieuwe poging om met de meester te werken. Jade is gespannen voor de dingen die nog komen gaan en voelt zich niet lekker. Een spelletje met de pedagogisch medewerker en bezoek van opa en oma geven een klein beetje afleiding. 

 

Gisteren begon de verpleegkundige al vroeg met het toedienen van de chemo. Hierdoor was ze vroeg klaar en kan ze rustig slapen. Nu duurt het allemaal langer omdat eerst de bloedspiegels bekend moeten zijn. De artsen controleren of Jade voldoende, te veel of te weinig chemo heeft gehad de afgelopen dagen. Uiteindelijk zijn de spiegels allemaal goed en kan er gestart worden. Afgelopen dag had Jade altijd flinke hoofdpijn en was ze misselijk. In overleg met de verpleegkundige krijgt ze nu al van te voren een pijnstiller. Dit helpt goed en Jade valt zelfs een poosje in slaap. Om half zes krijgt ze dan echt de laatste chemo. Deze loopt in drie uur in en daarna wordt er vier keer elk uur bloed afgenomen. Om te zorgen dat ze goed slaapt, krijgt ze Lorazepam. Dit is goed tegen de misselijkheid én je wordt er suf van. Op die manier kan ze goed slapen en wordt ze hopelijk niet echt wakker van de controles.

 

Morgen een welverdiende rustdag.

 

- Marcel