· 

Dag +6: Wisseling van de wacht

Het is inmiddels al zes dagen geleden dat Jade haar nieuwe stamcellen heeft gekregen. Tot nu toe is ze nog behoorlijk fit. Een paar dagen geleden waren haar leukocyten (bloedwaarde die iets zegt over de weersstand) al hard gezakt tot zeg maar nul. Daardoor dachten wij dat ze nu wel in een flinke dip zou zitten. Niets is minder waar. Jade voelt zich nog steeds goed en ook de leukocyten waren weer iets toegenomen. Volgens de afdelingsarts niks om zorgen over te maken. Deze schommelingen zien ze vaker en de echte dip zal niet lang meer op zich laten wachten. De druif op haar tong is trouwens verder geslonken. Ze heeft er nog wel een beetje last van maar praten en eten gaat goed.

 

Ik heb vanochtend Dylan naar school gebracht en ben toen naar Utrecht gereden. Het valt me zwaar om naar het ziekenhuis te gaan. Ik weet dat het de laatste weken zijn maar het vooruitzicht dat Jade eerst een dip krijgt en zieker wordt, is niet makkelijk. Als ik bij Jade, Olga en oma Ineke ben, heb ik het gevoel dat ik van alles gemist heb. Olga en ik elkaar via de telefoon wel op de hoogte gehouden over wat er zoal gebeurt in Utrecht en Goes maar ik had er graag zelf bij willen zijn. Het loopt allemaal even niet zo lekker. Net voordat Olga en oma Ineke vertrekken spelen we een spelletje en gaat het wat beter. 

 

Als Olga en oma Ineke afscheid hebben genomen, kan ik mijn draai beter vinden. Jade wil graag pizza eten dus rijd ik op de fiets even naar winkel. Als ik terug ben hoor ik van de verpleegkundige dat Armin van Buuren en de burgemeester van Utrecht vandaag de muziekstudio geopend hebben. Armin liep zelfs net nog langs de kamer van Jade. Helaas die hebben we gemist. Jade maakt het niet zoveel uit want die kent Armin van Buuren toch niet. Voor degenen die Armin ook niet kennen: hij is één van de bekendste dj's van dit moment en is vijfmaal uitgeroepen tot beste dj van de wereld. 

 

Als ik naar de keuken loop om de pizza klaar te maken, zie ik de voedingsassistenten met iemand op de foto gaan... Armin van Buuren! Als vervolgens een arts vraagt of hij 'speciaal' voor zijn kinderen met Armin op de foto mag, kan ik natuurlijk niet achterblijven. Even later sta ik met een pizza en een foto van mij en Armin bij Jade. Ze kan er wel om lachen en herkent hem toch wel een beetje.

 

- Marcel