· 

Dag +7: War Child

Het is zo goed als zeker dat Jade last gaat krijgen van de vier dagen met chemo's van dertien dagen geleden. Meestal duurt het een dag of tien voordat de bijwerkingen komen. 

 

Vandaag nog steeds geen last. Jade heeft juist een overvloed aan energie. Het begint met een uur lang lekker onder de douche. Ondertussen wacht ze op meester Daan voordat ze eronder uit komt. Jammer genoeg hebben Jade en ik niet in de gaten dat de meester al een paar keer voor de deur heeft gestaan. Omdat er een leeg bed in de kamer staat gaat hij onverrichter zake weer weg. Morgen een nieuwe poging!

 

Na het douchen, knutselt ze het grootste deel van de dag aan een kijkdoos met een Jungle-thema. Dit is één van de cadeautjes van Isa uit de wekelijkse doos met verrassingen. Jade moet allemaal beesten en planten inkleuren en dat doet ze zoals altijd heel secuur. Ik mag ondertussen de schoendoos voorzien van een mooi groene kleur. Om twee uur komen twee pedagogisch medewerksters langs om cupcakejes te bakken. Een leuke bezigheid en we houden er twaalf lekker cupcakes aan over. 

 

In Goes op school hebben Isa en Emilie (twee vriendinnen van Jade) een actiemiddag georganiseerd voor War Child. Wat vorig schooljaar begon als een opdracht in de plusklas voor het maken van een draaiboek voor een evenement, is uitgedraaid op een echte actiemiddag compleet met springkussen, verschillende activiteiten, een loterij met mooie prijzen en de verkoop van broodjes knakworst. Jade had graag onderdeel uitgemaakt van de organisatie maar kan dankzij videobellen de sfeer op het schoolplein toch een beetje opsnuiven. Dylan helpt ook een handje. Samen met zijn vriendje Finn zorgt hij dat kinderen een parcours kunnen doen met twee op afstand bestuurbare raceauto's! Het wordt een gezellige middag met een mooie opbrengst van €719,65. En ik neem aan de dat Isa en Emelie allebei een dikke tien voor de opdracht hebben gekregen!

 

Ondanks dat Jade heel laag in haar weerstand zit, mag ze nog steeds na zessen naar buiten. Gisteren hadden we een dagje overgeslagen maar nu gaan we lekker naar buiten. Jade wil graag een softijsje halen in het UMC en dingetjes zoeken voor in haar kijkdoos. We nemen een rolstoel mee maar ze heeft hem nauwelijks nodig. Op de weg naar het UMC vindt ze van alles en nog wat. Steentjes, takjes, mos, gras alles moet mee. Ze zoekt verder naar meer als ik ondertussen het softijsje ga halen. Na een heerlijk ijsje en met een zak vol dingetjes gaan we een uurtje later terug naar haar kamer. Voor de ingang beseffen we ons dat het niet echt verstandig is om allemaal dingen mee te nemen naar binnen. Omdat het zonde is om weg te gooien, zetten we het voorlopig maar in een donker hoekje van de parkeergarage... gaan we het ophalen als ze naar huis gaat.

 

- Marcel