· 

Dag +10: Met zijn vieren

Het gaat ook vandaag boven onze verwachting. Jade heeft niet heel veel last van haar keel en mond. Ze heeft geen koorts, geen buikpijn en is niet misselijk. Hoe anders is dit na al die maanden in het ziekenhuis waarin ze continue misselijk was en eigenlijk altijd koorts had. We krijgen steeds meer hoop, dat het deze keer zonder al te veel problemen gaat verlopen. 

 

Jade voelt zich wel aardig maar heeft niet veel zin om iets te ondernemen. Lekker op bed televisie kijken. De verpleegkundige komt vertellen dat ze weer gaan beginnen met Ambisome. Afgelopen dagen heeft Jade hier zenuwpijn in haar benen van gekregen. Op donderdag was deze pijn ondragelijk. En nu begint de pijn weer direct als de medicijnen inlopen. Het wordt stopgezet. Een half uurtje later als de pijn is weggetrokken, start de verpleegkundige het opnieuw maar nog langzamer. In plaats van twee uur laten ze het nu in drie uur inlopen. Dit helpt!

 

Jade kijkt de hele dag een beetje uit naar het bezoek. Dylan moest vandaag hockeyen in Breda en daarna komen Dylan en Olga naar Utrecht rijden. We blijven met zijn allen slapen. Een paar dagen met zijn vieren is wel fijn. Als ze er zijn, krijgt Jade wat meer energie. We gaan lekker naar buiten. Jade zit wel in de rolstoel maar sommige stukken loopt ze gewoon. Als Dylan en ik een wedstrijdje gaan doen om wie het eerst bij het volgende verkeersbord is, wil ze meedoen. Ze rent bijna 100 meter mee. Dylan wordt de winnaar. Ik ben al lang blij dat ze niet op haar knieën gevallen is. Ze heeft zo weinig bloedplaatjes (haar waarde is 1, normaal is 150-400) dat een open wond best wel eens een probleempje had kunnen worden. We wandelen langs de winkel om pizza's te halen en langs de Botanische tuinen. Terug in het ziekenhuis gaan we tennissen op het sportveld. Jade is fanatiek en is niet van de baan af te slaan. Uiteindelijk zijn we twee uur buiten geweest en heeft Jade veel gedaan.

 

Het is een gezellig avond. We eten lekker pizza en kijken ontspannen televisie. Dylan slaapt lekker bij Olga op de ouderkamer en ik bij Jade. Het is weer een goede dag voor Jade geworden!

 

- Marcel