· 

Dag +11: Bakfietsen

Het is een echte 'lazy sundag morning'. Uitslapen, ontbijtje, douchen, spelletje en lunchen. De afdelingsarts komt een kijkje nemen. Jade voelt zich goed. Het is inmiddels al zeventien dagen geleden dat ze de eerste zware chemo heeft gehad. Het zou zo maar kunnen dat ze niet meer last gaat krijgen. Komende week zouden de eerste nieuwe cellen in het bloed zichtbaar kunnen worden. Afwachten!

 

In de middag hebben we een uurtje tussen het toedienen van de  verschillende medicijnen. Jade kan lekker naar buiten. Dit keer gaan we met twee bakfietsen er op uit. Eigenlijk moeten we op en rond het terrein van het PMC/UMC blijven maar we nemen die iets ruimer. Op tien minuten fietsen van het ziekenhuis ligt 'Fort bij Rhijnauwen'. Je kan er mooi fietsen langs de Kromme Rijn. 

 

Jade wil graag zelf het hele stuk fietsen. Ze mag een stuk op de heen weg en een stuk op de terugweg. Het is echt lekker om even weg te zijn uit het ziekenhuis. Het echte fort zien we niet. Het is dat we op tijd terug moeten zijn anders hadden we veel verder gefietst! Het lukt niet om binnen het uur terug te zijn maar er is geen haan die daar naar kraait!

 

Na een gezellige middag en met zijn vieren gegeten te hebben, rijden Dylan en ik naar Goes. Een geslaagd weekend!

 

- Marcel