· 

Dag +12: Zijn gangetje

Het gaat zijn gangetje. Jade heeft redelijk geslapen maar had een beetje last van haar buik. Haar keel doet wat meer pijn. Toch gaat het nog steeds boven verwachting. Al met al heeft Jade afgelopen vier weken weinig problemen gehad en heeft ze veel kunnen doen. Olga hoort van andere ouders, dat hun kind alles heeft wat wij dachten dat zou gebeuren bij Jade. Veel last van de ATG, veel last tijdens het toedienen van de chemo's en nu veel last en pijn aan zijn keel en mond. Er liggen nu 10 kinderen op de stamceltransplantatie, het maximale aantal. De leeftijden variëren van 2 tot 18. Elk kind heeft zijn eigen verhaal en reageert anders op de behandelingen. 

 

Op het programma staan de 'gewoonlijke' dingetjes. Werken met meester Daan, kunstelen met Eliane, iets doen met één van de pedagogisch medewerksters en sporten op haar kamer met de fysio. Tussendoor bakt ze met Olga kleine appelflapjes. Opeens wordt er een grote doos met 'Jade-pakpapier' afgeleverd. In de doos zit een schattige knuffeltijger met de naam Tiggs. Een cadeau van Jos en Tamara waar ze erg blij mee is! Als Jade straks thuis is, moeten we maar eens kijken of er een stuk aan het huis gebouwd kan worden voor alle knuffels, cadeaus en kaartjes.

 

Met de fysio speelt ze dit keer een potje golf op de kamer. Met drie papieren bekertjes als hole en een golfclub kan je best goed sporten op de kamer. Gaat er niet zo zeer om dat Jade helemaal tot het uiterste is gegaan maar even uit bed, even een andere houding en plezier hebben is al voldoende. En natuurlijk zorgt Jade zelf wel dat ze een beetje de limiet opzoekt als we gaan fietsen, wandelen of tennissen.

 

De fysio heeft nog een verrassing voor morgen (dinsdag)... er komt een heel bekende sporter op bezoek bij Jade... maar daar over morgen meer!

 

- Marcel