· 

Dag +15: Knorrig

Je hebt wel eens van die dagen dat je geen zin hebt of dat het niet zo lekker loopt. Jade had vandaag zo'n dag. De ochtend begint goed en vrolijk. Vlak voordat meester Daan komt is ze een beetje knorrig. Jade weet het zelf ook maar ze weet niet waarom. Ze werkt met Daan en doet een spelletje Skip-Bo met Marije (pedagogisch medewerkster). 

 

De rest van de dag kijkt ze televisie en speelt ze op de iPad op een uurtje na dan als Eliane langskomt op te kunstelen. Samen maken ze het laatste kunstprojectje af zodat Eliane het thuis af kan bakken en de volgende keer mee terug kan nemen. Het is weer iets bijzonders geworden. Binnenkort krijgen we het eindresultaat te zien.

 

Met de eetlust van Jade is in ieder geval niks mis. Ze bakt met Olga 24 mini-croissantjes en eet er zelf 15 op. De hele dag door heeft ze zin in bruine boterhammen zonder beleg. Meestal op onverwachte momenten zoals vier uur  's middags of negen uur 's avonds. Dat ze zoveel trek heeft, komt door de Prednison. Daarnaast krijgt ze continue sonde-voeding. Een week geleden woog Jade ongeveer 33 kg inmiddels zit op bij 36 kg. Als dit zo blijft, gaan we binnenkort de sondevoeding afbouwen!

 

Op een beetje knorrig en sjacho na gaat het vandaag goed met Jade. Ze krijgt minder last van overtollig slijm in haar mond en haar keel en mond doen steeds minder pijn. Ze mag zelf bepalen als ze een beetje morfine wil maar ze gebruikt dit knopje eigenlijk heel weinig. Een teken dat haar slijmvliezen beginnen te herstellen. Wat Jade wel jammer vind, is dat haar haar begint uit te vallen. De afgelopen weken had ze al een mooi donzig bosje haar gekregen. Als alles mee blijft zitten, zal ook dit voor de laatste keer zijn en zal ze over een paar maanden weer een nieuw donzig bosje haar hebben. Het is wel even afwachten of ze haar eigen mooie blonde pijpenkrullen terug krijgt. En als het zover is, zullen we daar weer aan moeten wennen. We zijn inmiddels zo gewend aan Jade met een kaal kopje dat het soms raar is om op een foto Jade weer te zien met krullen.

 

- Marcel