· 

Dag +17: Isa

Het gaat goed met Jade. De eerste medicijnen zijn al gestopt. Het grootste struikelblok zou een vies smakend en ruikend drankje kunnen zijn. Jade vond het nooit leuk om iets door de sonde gespoten te krijgen. Het liefst moest dit dan als ze sliep. Olga of ik moesten dan of lang opblijven en/of vroeg opstaan. En het moest heel langzaam worden ingespoten. Het was altijd een heel gedoe en gaf frustraties bij Jade en bij ons! Zo anders is het nu. Jade heeft vandaag twee keer zelf 17 ml van dit vieze drankje door haar sonde gespoten. Zij bepaalt hoe snel en wanneer. Perfect! Weer een horde genomen om binnenkort naar huis te kunnen.

 

Jade ligt nu 33 dagen in het ziekenhuis. Elke dag heeft ze een cadeautje van Isa open mogen maken. Isa zorgt elke week voor een nieuwe doos/tas met cadeautjes. Ze verzint voor elke dag iets nieuws maar elke week zit er een in ieder geval een leuke foto, een gedicht of een cadeautje in. De tas voor week 6 hangt al klaar bij Jade op de kamer. Van veel mensen krijgen we complimenten over hoe Isa dit allemaal maar doet! Een vriendin van mijn moeder zei dat ze het bijzonder vond en dat het zo mooi zou zijn als ze over vijfenveertig jaar (zolang kent ze mijn moeder geloof ik) samen hier op terug konden kijken. Olga en ik sluiten ons hier helemaal bij aan en willen Isa nu al heel erg bedanken voor alles wat ze al voor Jade heeft gedaan!! 

 

- Marcel