· 

Dag +21: Mindere nacht, goede dag

Iets na middernacht krijgt Jade pijn in haar benen, heupen en handen. Ze vindt het dan fijn als iemand over haar benen wrijft. Dit haalt net de ergste pijn er af. Nu is het niet genoeg en krijgt ze van de verpleging paracetamol en tramal (pijnstiller). Ondanks dit neemt de pijn toe. Jade ijsbeert door de kamer en ligt dan weer in bed. Ze is onrustig en weet even niet waar ze het moet zoeken. Ze is inmiddels misselijk en heeft hoofdpijn. Als om kwart over vier ook de temperatuur verder oploopt tot iets onder de 40°, komt de arts langs. Ze krijgt wat meer tramal voorgeschreven. Jade wordt wat rustiger. Olga valt zelf uiteindelijk om kwart voor vijf in slaap en wordt om zeven uur wakker. Jade slaapt nog even verder en als ze wakker wordt, voelt ze geen pijn meer in haar benen en handen. 

 

 Jade voelt zich eigenlijk beter als afgelopen dagen en gaat lekker met meester Daan aan de slag. Dit gaat gelukkig ook weer goed en ze heeft er plezier in. Olga overlegt ondertussen met de arts. De pijn komt waarschijnlijk van de Neupogen (medicijn om de groei van cellen te stimuleren). Het goede nieuws is, is dat de cellen voldoende zijn opgekomen (de waarde is nu 3,4 en was maandag 1,7) en dat ze kunnen stoppen met Neupogen. Hopen dat de pijn nu ook afneemt of verdwijnt. Jade krijgt nog wel een bloedtransfusie met bloedplaatjes omdat ze een bloeduitstorting aan de binnenkant van haar wang heeft.

 

De rest van de dag heeft Jade genoeg te doen. Met de pedagogisch medewerkster Marije maakt ze twee pizza's klaar voor het avond eten en met de fysio doen ze een nieuwe ronde midgetgolfen op haar kamer. Na het eten (de pizza was trouwens mislukt) gaan de dames er op uit met de bakfiets. Ze rijden naar de supermarkt in De Bilt om boodschappen voor het eten van morgen te doen. Jade moet wel buiten blijven wachten. Ze zijn om 18:15 vertrokken en zijn pas op 19:30 weer terug op de kamer! Jammer genoeg ligt daar een stapeltje medicijnen te wachten... 

 

- Marcel