· 

Dag +22: CMV-virus

De hoop dat Jade dit weekend naar huis mag, kunnen we laten varen. Uit bloedonderzoek is gebleken dat het CMV-virus dat ze maandag hadden gevonden verder is toegenomen. De weerstand van Jade is nog niet ver genoeg hersteld om dit virus zelf aan te pakken. Ze moet een handje geholpen worden met een antiviraal medicijn (Foscarnet). Helaas gaan ze dit voorlopig via het infuus geven en moet ze daarom langer in het ziekenhuis blijven. Aanstaande maandag doen ze een nieuw bloedonderzoek om te kijken of het voldoende reageert. Dinsdag krijgen we de uitslag. Automatisch betekent dit dat Jade op zijn vroegst pas dinsdag naar huis kan. Toch een tegenvallertje maar die paar extra dagen kunnen er nog wel bij.

 

Voor de rest geen bijzonderheden. Jade is een beetje sombertjes en stilletjes. Ze heeft wel gewerkt met meester Daan, spelletje met pedagogisch medewerkster en gekunsteld met Eliane. Met Eliane maakt ze de finishing touch voor haar nieuwste kunstwerk (zie de foto). Een bezoekje van opa Roel en oma Ineke maakt de dag compleet. Een gewone dag in het ziekenhuis.

 

Met de apotheek neemt Olga, als voorbereiding om naar huis te gaan, de lijst met medicijnen door. Om een idee te geven wat Jade zoal op een dag inneemt:

 

Tijd Medicijn

 8:00

 

 

 

 

 

1 tablet Nexium (20 mg)

1 tablet Kytril (1mg)

2 tabletten Magnesiumgluconaal

2 tabletten Kaliumcloride

3/4 tablet Prednisolon (15 mg)

1,5 tablet Valaciclovir (375 mg)

0,5 tablet Amlodipine (5 mg)

9:00

1,75 ml Neoral/Ciclosporine drankje door de sonde

14:00

2 tabletten Magnesiumgluconaal

20:00

 

 

 

1 tablet Kytril (1mg)

2 tabletten Kaliumcloride

3/4 tablet Prednisolon (15 mg)

1,5 tablet Valaciclovir (375 mg)

21:00

 

1,75 ml Neoral/Ciclosporine drankje door de sonde

2 tabletten Magnesiumgluconaal

 

's Avonds komt Annemarie, één van de verpleegkundigen die Jade inmiddels goed kent, speciaal wat eerder naar haar werk om op visite te komen bij Jade. Lief en gezellig! Jade is daarna moe en gaat vroeg slapen. 

 

- Marcel