· 

Dag +25: Bezoek achter het glas

Dylan en ik hebben vannacht lekker in het vakantiehuisje bij opa Jaap en oma Ella geslapen. Na een heerlijk ontbijtje en een boswandeling rijden we naar het ziekenhuis. Onderweg maken we een stop bij de supermarkt om  nog een paar pakken 'Danio Mango Kiwi & Banaan' te halen. Jade moet op dit moment zoveel en vaak medicijnen innemen dat deze pakken er door heen vliegen. Jade vindt dit erg lekker en hiermee kan ze goed haar medicijnen doorslikken... 

 

Ook vandaag komt er bezoek naar Utrecht. Paul, Barbara, Rick en Sarah komen langs. Eén klein dingetje... ze mogen alleen achter het glas bij Jade op bezoek. Het gaat best goed met Jade en inmiddels heeft ze al wat weerstand Toch blijven de regels gelden: maximaal 4 vaste bezoekers naast Olga, Dylan en ik op de kamer bij Jade. Ondanks de barrière is het gezellig. Via de babyfoon kunnen we wel met elkaar praten. Sarah heeft een 'Ztrings regenboogtouwtje' meegenomen. Net als vroeger kan je hier leuke figuurtjes, zoals de Eiffeltoren mee maken. Het is terug van weggeweest en het is de nieuwste rage op het schoolplein. Vanachter het glas probeert ook Jade de figuurtjes die Sarah maakt, na te maken. De makkelijkste doet Paul voor... hij houdt het touwtje tussen twee vingers gespannen... hij noemt het figuur 'de frikandel'.

 

Tegen het eind van de middag wil Jade opeens toch even naar buiten. Met zijn allen gaan we richting de paarden... hoe kan het ook anders. Het weer is gelukkig wat opgeklaard. Het is wel een beetje modderig op de route maar dat is geen probleem met de rolstoel. De paarden zijn nieuwsgierig en komen naar Jade toegelopen. De paarden zijn enthousiast en stampen zachtjes met hun paardenvoetjes in de modder... de spetters vliegen in het rond. Je kan goed zien dat Jade lekker buiten is geweest. We hebben weer wat uit te leggen aan de verpleging.

 

Het is even voor zes als het bezoek naar huis gaat en ook Dylan en Olga in de auto naar huis stappen. Tijd om iets te eten... op het menu van de 'kanjerkar' staat vandaag o.a. spaghetti. Jade probeert een paar happen maar het is toch niet helemaal waar ze zin in heeft... ze heeft zin in frietjes met kroket. Ik ga het maar even vragen in het restaurant. En ja hoor dat kunnen ze wel maken voor Jade. Voor het eerst in een week of acht heeft ze weer eens frietjes gegeten.

 

- Marcel