· 

Dag +27: Heb je even voor mij?

De dagen in het ziekenhuis beginnen te tellen en ook het innemen van de medicijnen begint Jade tegen te staan. Het is ook niet fijn als je 's ochtends wakker wordt na licht en onrustig geslapen te hebben en je kan gelijk beginnen met 10 pillen te slikken en een drankje door je sonde te spuiten. Tel daar nog bij op dat de verpleegkundige net een medicijn (Foscarnet) via het infuus geeft waar je misselijk van wordt en het is niet zo vreemd dat de ochtend moeizaam verloopt.

 

Gelukkig is er al heel vroeg bezoek van opa Roel. Opa heeft Frans Bauer al zien lopen en probeert Jade over te halen om Frans toch even bij haar op de kamer te laten komen. Ze is nog steeds niet overtuigd maar opa Roel gaat het proberen om te regelen. En jawel met de vraag: "Heb je even voor mij", weet hij te regelen dat Frans even bij Jade op de kamer komt. Een kwartiertje later gaat de deur van de sluis open en staat Frans Bauer op eens voor mijn neus. Het is een heel aardige man en begint gelijk een praatje. Hij vraagt naar Jade en waarom ze in het ziekenhuis ligt. Hij doet netjes een schort en handschoenen aan en een mondkapje op.Daarna stapt hij bij Jade de kamer binnen. Jade is een beetje verlegen en zegt niet veel maar vindt het stiekem wel leuk. Frans is ontzettend aardig en maakt een praatje met Jade, opa Roel en mij. Hij wil weten hoe het met Jade gaat en waar ze woont. Als hij de knuffel van Jade ziet, vertelt hij dat hij op zoek is geweest naar precies zo'n knuffel voor één van zijn kinderen. Na een minuut of tien doen we tot slot een foto-momentje samen met Jade en met de vlinder op de deur van Jade. Vanaf nu ben ik fan van Frans Bauer!

 

Frans Bauer is voorman van de campagne ‘Draag je steentje bij’ van KiKa. Deze campagne is gestart in 2013 zodat de bouw van het Prinses Máxima Centrum mogelijk kon worden gemaakt. Ze hebben letterlijk en figuurlijk steentjes verkocht om te kunnen bouwen. In totaal is er voor 8 miljoen euro aan steentjes verkocht! Frans was één van de eersten die een steentje bij hebben gedragen! Vandaag heeft Frans de 'Wall of Name' in het Máxima geopend. Alle namen van mensen die een steentje gekocht hebben staan hier vermeld. 

 

De rest van de dag verloopt rustig en zonder problemen. De arts vertelt dat de waarde van het CMV-virus is gestabiliseerd. Een goed teken dat de medicatie werkt maar ze hadden liever gezien dat de waarde al naar beneden was gegaan. Aanstaande donderdag doen ze nieuw onderzoek. De bloedwaarden, met name de neutrofielen, zijn goed maar moeten de komende dagen verder omhoog. Dit is een minimale voorwaarde om vrijdag naar huis te kunnen. Ik krijg het idee dat vrijdag wel eens na het weekend zou kunnen worden...

 

De dag maken we af met een stapel pannenkoeken. Ik had dit al een paar dagen beloofd maar nog geen tijd voor gehad. Om zes uur bak ik de eerste en om kwart over zeven kunnen Jade en ik dan eindelijk van een flinke stapel pannenkoeken met spek en appel genieten!

 

- Marcel

 

PS De vlinder op de foto's heeft Olga getekend. Olga, Dylan, Jade en ik hebben hem ingekleurd met verf in de afgelopen weken. Een leuk projectje om je gedachten even te verzetten. Meerdere ouders maken ware kunstwerkjes op de deuren van de kamer van hun kind. Meestal staat ook vermeld hoeveel dagen na de stamceltransplantatie het is. Aangezien de kinderen voor langere tijd op de kamers liggen, is het de moeite waard en het maakt de afdeling meteen een stuk gezelliger.