· 

Dag +28: Kanjerloop

Een aantal maanden geleden werden we gebeld door AV'56, de atletiekvereniging waar Jade lid van is. De wedstrijdcommissie organiseert aan het eind van een jaar altijd een wedstrijd. De laatste jaren was dit voor Serious Request. Dit jaar gaan ze de opbrengst schenken aan een doel wat Jade heeft mogen kiezen.

 

Jade heeft gekozen voor Café des Artistes. Dit is een rijdend kunstatelier. De kunstenares Eliane komt met een grote kar met materialen langs bij de kinderen om met hen unieke kunstwerkjes te maken. Jade heeft hier afgelopen maanden heel veel aan gehad. Zelfs op de slechtste momenten tijdens de behandeling zorgde het maken van kunstwerkjes voor de nodige afleiding en ontspanning. 

 

De wedstrijd wordt op vrijdag 14 december gehouden en heeft als naam 'Kanjerloop' gekregen. Het wordt een avondwedstrijd en de precieze invulling wordt binnenkort bekend.  Jade krijgt haar eigen wedstrijd!

 

Sinds gisteren staat de eerste aankondiging van de wedstrijd op de facebookpagina en de website van AV'56. Niet lang daarna heeft de PZC (Provinciaal Zeeuwse Courant) contact gezocht met de organisatie of ze een stuk in de krant erover mochten zetten. En zo stond er om drie uur 's middags al een artikel op de website van de PZC. Niet lang daarna heeft Bevelandse Bode contact opgenomen of ze misschien binnenkort ook een artikel mogen publiceren. Heel mooi al die aandacht voor de Kanjerloop!

 

Ondertussen was er bij de gemeente Goes een spoedberaad. Afgelopen week is de Gemeente Goes gestart met het promoten van 'Sportfeest Het Schenge'. Een evenement om te vieren dat de verbetering en uitbreiding van het sportpark is afgerond. Heel toevallig wordt voor de promotie een foto gebruikt van Jade tijdens het hardlopen. Wij hadden dit al eerder gezien maar vonden het geen probleem en eigenlijk wel mooi. Blijkbaar is de gemeente erop gewezen dat het meisje op de foto ernstig ziek is. En nu moest in allerijl besloten worden of er iets veranderd moest worden in de promotie, zo lag er al een ontwerp bij de drukker voor het huis-aan-huisblad Samenspel van de gemeente. Iemand van de gemeente heeft met Olga gebeld en wat ons betreft hoeft er niks aangepast te worden. Probleem opgelost.

 

Met Jade gaat het vandaag hetzelfde als afgelopen dagen. De bloedwaarden zijn weer wat verder gestegen. Morgen gaan ze bespreken wat ze de komende dagen gaan doen. Ik heb nog steeds een beetje de hoop dat ze vrijdag aan het eind van de middag naar huis mag.  

 

- Marcel