· 

Zelf kunstelen

Dylan gaat naar school. Olga gaat naar haar werk. Het bijna 'normale' ritme... zo snel kan het gaan.

 

We moeten de komende tijd ons wel aan een aantal leefregels houden omdat Jades weerstand nog minimaal is. Ze mag nog niet naar school, niet naar een (druk) zwembad, geen bioscoop, geen drukke winkels, enz. Niet te veel lichamelijk contact met andere mensen. Jade heeft de grootste kans om iets op te lopen door iets in te ademen of door contact via handen. Dat is de reden dat ze niet met veel mensen in een (kleine) afgesloten ruimte mag zijn, dat bezoek niet grieperig/ziek mag zijn en dat handen goed gewassen moeten worden. Jade hoeft geen mondkapje meer te dragen behalve als ze op controle gaat in het ziekenhuis. Ze moet een klein beetje op haar voeding letten (vergelijkbaar met wat zwangere vrouwen niet mogen eten). Natuurlijk moet ze op tijd haar medicijnen innemen en moet ze voldoende vocht (2,5 liter!) binnen krijgen. En voor al het andere geldt: gebruik je gezonde (boeren)verstand of bel even met het ziekenhuis als je twijfelt.

 

Binnenkort gaat Jade ook thuisonderwijs krijgen! Morgen gaat haar juf samen met Dorine Bier kijken hoe ze hier handen en voeten aan kunnen geven. Dorine heeft Jade vorig jaar ook begeleid om haar extra uitdaging aan te bieden op school en om haar te leren omgaan met voor Jade lastige situaties op school. Een vertrouwd gezicht dus. Jade heeft er al zin in.

 

Voor dat het zover is, moeten we ons vandaag zelf zien bezig te houden. Er is geen meester Daan en geen pedagogisch medewerkster. We beginnen met een bezoekje aan opa Jaap en oma Ella. Hier doen we een spelletje om daarna weer snel naar school te rijden om Dylan op te halen. Jade wil toch wel even kijken op het schoolplein. Er zijn wel veel mensen op het schoolplein maar we zoeken een rustig plekje op... Als de bel gaat, komen de kinderen naar buiten gerend. Niet veel later staat er een kringetje van vriendinnen om haar heen! Haar juf komt zelfs een cadeautje brengen van haar klas. Een prachtig glazen paardje. Fijn om haar vriendinnen even te zien.

 

's Middags gaat Jade aan de slag met schilderen. Eliane is er dan wel niet maar het resultaat is dit keer ook prachtig. Ze maakt een schilderijtje van een paardenhoofd. Ze zegt dat Wout Kole binnenkort concurrentie gaat krijgen! Van Wout heeft ze vorige week een prachtig schilderij gekregen van een Zeeuws trekpaard. Voor Jade is dat nu het ultieme doel... ook zo kunnen schilderen.

 

Zo is de dag goed gevuld en snel voorbij. Morgen weer een dagje naar Utrecht voor controle. 

 

- Marcel