· 

Buiten lunchen

Op school wordt de Kinderboekenweek geopend. Voordat de lessen beginnen dansen de kinderen op het schoolplein op de nieuwe single van Kinderen voor Kinderen speciaal voor de Kinderboekenweek: "Kom erbij!". Jade is mee gegaan naar school en danst samen met haar vriendinnen mee. Als de kinderen naar binnen gaan, gaat Jade met Olga naar huis... nog even volhouden en Jade mag eindelijk naar school. Thuis gaat ze lekker knutselen en met de Playmobil spelen. 

 

Tussen de middag komen meester Paul, juf Constantia en juf Natasja lekker lunchen bij ons. Zij nemen Dylan en zijn vriendje mee naar huis. Jade heeft buiten de tafel gedekt, juf Natasja heeft pannenkoeken gebakken en meester Paul heeft allemaal lekkere dingen gekocht bij Bakkerij Den Soeten Inval. Een geslaagde lunch!

 

's Middags wordt Olga gebeld door de arts. De uitslagen van de rest van de bloedonderzoeken zijn bekend. Ze hebben toch iets gevonden in haar bloed. Ze weten nog niet precies wat voor bacterie het is. Morgen weten ze wat het precies is en kunnen ze besluiten hoe ze het gaan behandelen. Zoals het er nu uitziet hoeft Jade niet terug naar het ziekenhuis en kunnen ze, als het nodig is, antibiotica via het infuus laten geven door de thuiszorg.

 

Als ik terug kom van mijn werk in Rotterdam, ligt Jade een beetje ziekjes op de bank. Ze heeft rode wangen, voelt een beetje warm aan en klaagt over hoofdpijn. Als ze een paracetamol heeft ingenomen, knapt ze snel weer wat op. Op tijd naar bed en morgen kijken we weer verder.

 

- Marcel