· 

Honden op het strand

De laatste paar dagen heeft Jade steeds een beetje meer last van haar huid. Ze heeft rode vlekken op haar romp en het jeukt steeds vaker. Haar voeten zijn rood en dik. Met de arts hebben we afgelopen vrijdag afgesproken dat als het erger wordt, we contact opnemen met het ziekenhuis. 

 

Het is al even oktober maar het is prachtig weer om naar het strand te gaan. Jade zou graag met een hond op het strand willen spelen. Het liefst met Mitch en Moos, de Border Collies van Wendy en Jacob. Jade heeft geluk, Jacob en Wendy gaan al naar het strand om de  deelnemers aan de kustwandelmarathon aan te moedigen. Wendy heeft gisteren de kustmarathon gelopen met op haar startnummer de namen van Jade en Jos. 

 

Jade en Dylan vinden het erg leuk om met de honden op het strand te spelen. Jade had thuis best wel last van haar voeten maar op het strand kan ze redelijk goed op haar voeten staan. Ze gooien met een frisbee en Mitch gaat deze netjes halen. Moos, doet vooral wat zijn grote broer doet en is niet moe te krijgen. Fijn om buiten te zijn en Jade te zien genieten van de honden.

 

Na het strand gaan we met zijn vieren direct door naar het ziekenhuis. Jade moet tot vrijdag antibiotica krijgen tegen een bacterie die in haar lijn zit. Alles is voorbereid en binnen een half uur staan we weer buiten. 

 

's Avonds krijgt Jade veel meer rode vlekken en bultjes op haar romp, armen en hoofd. Toch maar met het ziekenhuis bellen nu. We sturen een aantal foto's naar de arts en krijgen te horen dat de transplantatieziekte erger wordt. De zalf die Jade hiervoor krijgt, helpt niet voldoende. Ze moet weer starten met Prednison. Gelukkig is er in Goes nog een apotheek die 's avonds open is. Niet veel later sta ik met een doosje met Prednison-tabletten in de woonkamer. De komende week moet ze weer 2 pillen extra innemen. Nu afwachten of het helpt.

 

- Marcel