· 

10 voor topo!

Jade is 's ochtends vooral bezig met topografie. Het is een jaar geleden dat ze plaatsnamen uit haar hoofd moest leren. Toen lukte het om na één of twee keer doorlezen de goede plaatsnamen bij een plaats op de kaart te zetten. Het gaat nu wat moeizamer. Toch wil ze het onder de knie hebben omdat ze 's middags een oefentoets krijgt van Dorine. Eigenlijk hoeft ze het dus nog niet helemaal uit haar hoofd te kennen. 

 

Als Dorine uiteindelijk de oefentoets afneemt, heeft ze alles goed. Ze is er klaar mee en het gaat het niet nog een keer oefenen. Dit was gewoon de toets. Het eerste wat ze dan ook doet is het papiertje met de oefeningen in de prullenbak gooien. Met Dorine werkt ze daarna nog aan rekenen. Anderhalf uur later zit het thuisonderwijs er op voor vandaag. 

 

Vandaag staat er ook een kort bezoekje aan het ziekenhuis in Goes op het programma. Als Olga belt hoe laat ze er moet zijn, blijkt dat Jade helemaal niet verwacht wordt. Het Máxima had niet doorgegeven dat Jade zou komen. Niet echt een probleem maar Jade kan nu pas in de avond langskomen. De medicijnen moeten eerst klaargemaakt worden. Uiteindelijk zijn we iets over zevenen in het ziekenhuis om een half uurtje later weer naar buiten te lopen. Toch fijn dat dit soort dingen gewoon 'even' in Goes kunnen.

 

- Marcel