· 

Verjaardagstaart

Jade is nu twee weken thuis nadat ze haar stamceltransplantatie gehad heeft. In deze weken is het  goed gegaan. Ze heeft geen koorts gekregen en is niet ziek geworden. Toch begint ze de laatste dagen pas echt een beetje op te knappen. Zo is ze gisteren met Isa aan het lopend een ijsje gaan halen in de stad, krijgt ze steeds meer kleur op haar gezicht en is ze de hele dag meer actief.

 

Toch is het voor Jade niet altijd makkelijk om iets te ondernemen. Voor de hand liggende dingen kunnen meestal nog niet. Ik ga vandaag mountainbiken met Dylan in het bos. Jade zou best mee willen. Als alternatief wil Olga wel met haar gaan wandelen in datzelfde bos. Daar heeft Jade geen zin in. Het is waarschijnlijk te ver om te lopen en met de rolstoel wil ze niet. 

 

Het wordt uiteindelijk een taart bakken voor Olga haar verjaardag van aanstaande dinsdag! En het wordt niet zomaar een taart... hij krijgt twee lagen en een vulling van aardbeien en frambozen. Het is de eerste keer dat ze samen zo'n taart bakken maar het resultaat is prachtig en lekker! 

 

Omdat we aanstaande dinsdag niet thuis zijn, nodigen we de opa's en oma's uit om een stukje te komen eten. Gezellig met zijn allen op het terras. De rest van de taart brengt Jade naar onze buurtjes. En zo is de dag snel voorbij.

 

- Marcel