· 

Fietsen, wandelen, midgetgolfen

Eén van de dingen die we deze willen doen, is een stukje fietsen of wandelen. Het hoeft niet ver te zijn als het maar buiten is. De boerin vertelt dat er in de buurt een mooie wandelroute is door 'Lusthof De Haeck'. We kunnen daar op de fiets naar toe. Jade mag de elektrische fiets van de moeder van de boerin wel lenen om er naar toe te fietsen. Dat is een mooi aanbod omdat we nog één fiets te kort kwamen. Na even oefenen, vindt Jade het toch een beetje eng. De fiets is net iets te hoog en als Jade een klein beetje trapt, schiet ze vooruit. Olga gaat nu op de elektrische fiets en Jade kan op haar eigen fiets.

 

We fietsen door de polders met veel brede sloten. Het water in de sloten staat hier hoog. En met dit mooie weer reflecteert de blauwe lucht heel mooi in het water. Heel anders dan het Zeeuwse landschap. Onderweg komen we nog een nest van Hoornaars tegen. De hoornaar is veruit de grootste wespachtige in West-Europa en kant tot wel 3,5 cm groot worden. Ze hebben hun intrek genomen in boom en vliegen af en aan. Het brommende geluid en hun grootte maakt het indrukwekkend.

 

Na een half uurtje fietsen komen we bij een houten bruggetje, het begin van de wandelroute. Olga heeft Jade geduwd als het nodig was maar ze heeft zelf het grootste deel gefietst. De wandeling is prachtig. Via het smalle, bochtige pad wandelen we langs watertjes, kleurrijke mossen en paddenstoelen. Jade is blij met de vele bankjes om uit te kunnen rusten. Direct een mooie gelegenheid voor een boterhammetje en een pakje drinken. Na iets meer dan drie kilometer lopen, komen we weer uit bij de fietsen. We nemen dezelfde route terug naar ons vakantiehuisje. 

 

Je zou zeggen dat Jade wel actief genoeg is geweest na een kilometer of 10 fietsen en drie kilometer lopen. Niets is minder waar. 's Middags spreken we met tante Kim, Luuk en Veere af om te gaan midgetgolfen. Er staat wat op het spel want de verliezer betaald de ijsjes! Kim begint slecht aan de eerste hole en staat direct 5 punten achter. Deze klap komt ze niet meer te boven al wordt het nog even erg spannend op de laatste hole. Ik klungel een beetje en heb 6 slagen nodig om de laatste bal te putten. Kim en Olga moeten allebei risico's nemen om te kunnen winnen maar zonder succes. Er kan er maar één de winnaar zijn! De strijd bij de kinderen is ook spannend. Voor de laatste hole staan ze alle vier op 47 punten. Veere is de eerste die de laatste hole gaan doen. Met een lucky shot door de lucht, ligt ze in 1 klap dichtbij de hole. Dat doet niemand haar na!

 

De uiteindelijk stand: 

  1. Marcel
  2. Kim en Olga
  3. Veere
  4. Jade, Dylan, Luuk 

Kim betaald uiteindelijk de prijs... helaas zijn er geen ijsjes... gelukkig wel hebben ze warme chocolademelk met slagroom!

 

- Marcel