· 

Dierenpark Amersfoort

Jade en Dylan willen graag naar de dierentuin en ik wil nog van een paar Air Miles af. Dat kunnen we mooi combineren. Het wordt Dierenpark Amersfoort.

 

De eerste dieren die we zien zijn de priariehondjes. Ze blijven leuk om naar te kijken. Daarna staan we een poosje bij de Rode Panda. Het beestje is lekker actief. Hij rent en klimt door zijn verblijf. Met zijn pluizige staart en schattige oortjes is hij de favoriet van de kinderen. 

 

We blijven de hele dag tussen de dieren in de bosrijke omgeving. En ook al zijn de hokken van sommige dieren wat oud en klein, het is een gezellig park waar de kinderen veel kunnen zien en doen. Bij veel dieren kunnen de kinderen klauteren en klimmen rondom het verblijf. Jade laat zich niet kennen en doet met alles mee. Tussendoor zit ze in de rolstoel.

 

Speciaal voor de herfstvakantie, kan je mee met de 'beveiligers van het dino-park'. Je krijgt een kijkje achter de schermen van hun gevaarlijke werk. Na een strenge inspectie van één de beveiligers, twijfelen we even om mee te gaan. De rolstoel kan namelijk niet mee, je moet kunnen rennen en klimmen en je moet bij de groep kunnen blijven. We besluiten om het risico toch maar te nemen en achter in de rij aan te sluiten. We zijn snel aan de beurt en gaan met een groep van 18 met één beveiliger het Dino-park in. We zijn nog maar net binnen of het gedonder begint al. De elektriciteit valt uit en waarschijnlijk is de T-Rex ontsnapt... Gelukkig blijft onze beveiliger Rob erg cool. Onder zijn leiding rennen en sluipen we door het park. Helaas hebben we Magda (een moeder uit onze groep) achter moeten laten bij de dino's maar komen gelukkig komen wij ongeschonden bij de uitgang. Net voordat we veilig zijn wordt Dylan nog gegrepen door een dino...

 

- Marcel