· 

(B)Uit(en) eten

Het is bijna een normale dag. Ik ben aan het werk in Rotterdam, Dylan gaat naar school en de BSO, Jade gaat met Dorine aan het werk en Olga zorgt dat alles reilt en zeilt in de Piccardtstraat. 

 

Jade wil al een paar weken graag eten bij lunchcafé Stadhuis in Goes. Op donderdagavond zijn ze langer open en kan je “eten wat de pot schaft”. Het is gezellig, niet duur en ideaal om met de kinderen uit eten te gaan. Eén nadeeltje... Jade mag namelijk nog steeds niet met veel mensen in een afgesloten ruimte zijn. Het bloed kruipt waar het eigenlijk niet gaan kan. Er zit maar één ding op... we gaan buiten op het terras eten!

 

Vorige week was het 's avonds nog boven de 20°, nu is het niet veel meer als 14°. Met dikke jassen en fleece dekens gaan we richting het Stadhuis. Opa Roel en oma Ineke gaan ook mee. Op het terras brandt een flinke terrasverwarmer en we zitten lekker onder een grote parasol. Dat gaat wel goed komen met de kou. Jade bestelt haar favoriete eten: het kalfsvleespasteitje. Niet veel later zitten we lekker te eten. Rob, de eigenaar, heeft nog een nieuwtje... Een paar weken geleden heeft hij samen met zijn personeel besloten om de komende tijd geld in te zamelen en dat te doneren aan de Kanjerloop! De dames van de bediening geven een deel van de fooien en Rob verdubbelt dit dan nog eens. Een mooi initiatief! Dus iedereen die in Goes komt... ga zeker eens een lekker bakje koffie doen of eet op donderdag een keertje mee met de pot!

 

De inschrijving voor de Kanjerloop is trouwens geopend. Volwassen konden al een tijdje in schrijven maar inmiddels kunnen kinderen zich ook inschrijven via de website van AV'56. Op het programma staat een pendelestafette en een stadioncross (hardlopen met hindernissen) voor de jeugd. Er is een loop over 1000 m en de Engelse mijl voor volwassen. Uiteraard mag iedereen op 14 december meedoen: jong en oud, leden en niet-leden, uit Goes of van elders. Iedereen is welkom om te komen sporten voor het goede doel, dat door Jade is uitgekozen!

 

- Marcel