· 

Op visite

Het gaat goed met Jade en ons gezin. Jade is nu vier weken thuis na haar stamceltransplantatie en 31 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen. Het gaat stapje voor stapje richting een 'normaal' leven. Dit weekend hadden we geen plannen gemaakt om iets te ondernemen of ergens naar toe te gaan. Gisteravond op de valreep een afspraak gemaakt om naar Paul en Barbara in Veldhoven te rijden. Ondanks de afstand tussen Goes en Veldhoven hebben zij ons afgelopen jaar veel gesteund. Ze hebben Jade vaak bezocht in het ziekenhuis, ze boden op de moeilijke momenten een luisterend oor en Barbara was de maker van de vele verschillende mutsjes met gave patroontjes die Jade elke dag draagt. 

 

Toen we eenmaal hadden besloten af te reizen naar Veldhoven, kwamen er nog meer ideeën om 'iets leuks' te gaan doen. Dierentuin, Prehistorisch dorp, alles passeert de revue. Uiteindelijk gaan we 'gewoon' op visite, lekker lunchen, een rondje wandelen in het bos, spelletje doen en na gezellig samen gegeten te hebben, rijden we terug naar Goes. We hebben veel leuks gedaan vandaag!

 

Jade had trouwens niet de beste dag. Ze was stilletjes en had niet veel energie. Tijdens de wandeling in het bos heeft ze vooral in de rolstoel gezeten. Niet altijd een pretje omdat het best fris was en de paadjes in het bos nou niet bepaald vlak en geasfalteerd waren. Toch zijn er vandaag ook weer kleine dingetjes waaraan je merkt dat het nog altijd beter gaat. In de auto was ze begonnen met een nieuw boek. Nog voordat we naar huis rijden heeft ze het boek uitgelezen. Zijn toch 330 bladzijden, die ze snel en geconcentreerd heeft gelezen. 

 

- Marcel