· 

Halloween!

In onze straat is het traditie geworden om op Halloween langs de deuren te gaan. In 2012 hadden we voor het eerst een uitgeholde pompoen. Jade was toen vier en Dylan twee. Sindsdien kijken ze elk jaar uit om het weer wat groter en enger te maken. Een donker huis, pompoenen, een paar kaarsen en enge muziek vanuit een paar verstopte boxen doet al wonderen.

 

Heel vaak moesten we op het laatste moment nog snel van alles doen om het huis en de kinderen leuk aan te kleden. Vandaag is Jade hier de hele dag druk mee. Ze frituurt spinnen van donutdeeg en versiert ze met oogjes, chocolade, glazuur en dropveters. Deze spinnen gaat ze uitdelen aan de kinderen die bij ons aan de deur durven komen. Daarna is de voordeur aan de beurt. We hebben drie grote en twee kleine pompoenen uitgehold. Die krijgen een mooi plaatsje. Met spinnenwebben en andere enge dingen maakt ze de boel af. Als ik thuis kom van mijn werk hoef ik alleen nog de muziek en een schijnwerper te regelen. Wij zijn er klaar voor!

 

Om kwart voor zeven komen de eerste kinderen langs. En of het nou kinderen van een jaar of zes of tien zijn, een donker huis waar de deur op een kier staat en enge geluiden te horen zijn, is voor iedereen wel een beetje spannend. Het wordt tijd dat Jade en Dylan ook op pad gaan. Isa en Finn zijn er inmiddels. Olga legt de laatste hand aan het schminken van de kinderen. Ze gaan op pad om een dik uur later terug te komen met mandje vol met lekkere dingen! De kinderen hebben het weer erg leuk gevonden!

 

- Marcel