· 

Paardrijden!

Het blijft goed gaan met Jade. Ze merkt dat zelf toch ook en had afgelopen week graag gaan paardrijden. Jammer genoeg was er toen geen plaatsje vrij maar op zaterdag was er opeens wel een plaatsje! Olga is samen met Dylan naar de hockey in Breda en dus ga ik samen met Jade naar Schore. We zijn netjes op tijd zodat Jade Skippy kan poetsen en opzadelen. 

 

Ze begint voorzichtig met stappen met Katja (de instructrice) dicht in de buurt. Het gaat goed, ze heeft nergens last van. Na een poosje stappen, gaat het een versnellinkje hoger. Draf is ook geen probleem. Katja vraagt of ze dan ook nog in galop wil rijden. Dat wil Jade wel. Jammer genoeg, heeft ze een beetje pech als ze door haar rug gaat. Dit komt doordat Jade precies naar beneden gaat en het zadel net omhoog. De spieren in haar rug zijn nog niet helemaal sterk genoeg om deze 'klap' op te vangen. Ze heeft wel last maar wil graag doorgaan. Het is bijna het einde van de les dus dat komt mooi uit. Na de les wil ze graag Annabel, de shetlandpony, borstelen. Jade vindt het fijn om hier te zijn en wil nog wel even blijven. Als ook Annabel blinkt als een spiegel gaan we naar huis. 

 

's Avonds gaan Olga en ik sinds lange tijd met zijn tweeën uit eten en daarna naar de film. Het eerste idee was om de kinderen te laten logeren bij oma Ella en opa Jaap. Jade wilde liever dat opa en oma bij ons zouden komen. Ook geen probleem! Olga en ik rijden naar Vlissingen om te gaan eten bij De Beurs. Ze reserveren een soort van tapas van lokale ingrediënten in een mooi oud pand onder het toeziend oog van Michiel de Ruyter. Je kan onbeperkt gerechtjes bestellen, per ronde en per persoon twee... na flink wat rondjes hebben we ons buikje rond gegeten. Omdat de film is al lang en breed begonnen, gaan we lekker naar huis. Een geslaagde avond!

 

- Marcel