· 

Paardrijden

Dylan is lekker naar school en blijft tussen de middag over op school. 's Middags gaat hij naar de BSO. Hij vindt het leuk en het geeft Jade en Olga de gelegenheid om te gaan lunchen in de stad. We weten dat we op moeten passen met afgesloten ruimtes en veel mensen. Toch is het wel lekker om even de stad in te gaan voor wat afleiding. De dames gaan lunchen onder het Stadhuis. Het is niet erg druk en de dames krijgen een tafeltje aan het raam ver weg van andere mensen. Olga zit wel een beetje op hete kolen en is blij, dat ze als het drukker wordt al klaar zijn. 

 

's Middags komt Dorine weer langs voor een uurtje school. Jade is blij als de les erop zit. Niet omdat het school is maar omdat ze mag gaan paardrijden bij een andere manege. Ze heeft er zin in maar is ook gespannen. Het is nieuw en ze weet niet of ze het allemaal wel kan of durft.

 

Zodra Jade de manege binnenloopt, gaat het goed. Misschien zou ze liever achter Olga wegkruipen, toch weet ze dat ze zich moet laten zien als ze iets graag wil. Dit heeft ze afgelopen jaar ook wel geleerd. Na een babbeltje gaan ze aan de slag. Jade helpt de instructrice met het opzadelen van Mona en neemt de pony daarna mee naar de bak. Ze moet zelf opstijgen maar dat lukt. Het wordt een leuke les. Er zitten wel verschillen in hoe je een paard moet berijden maar die heeft ze snel onder de knie. Na een half uurtje is de les voorbij en mag ze Mona afzadelen. 

 

Zelf ben ik afgelopen twee dagen op pad geweest voor mijn werk. Elk jaar organiseren we een dag voor onze klanten in Utrecht. Op woensdag heb ik geholpen met de voorbereidingen en op donderdag een drukke dag gehad. Het is een beetje dubbel omdat deze dag vorig jaar op 2 november werd georganiseerd. De dag voordat we te horen gekregen dat Jade ziek was.  Ik heb het toen met een aantal collega's gehad over mijn kinderen en foto's laten zien. Een dag later was opeens alles anders en had ik niet gedacht dat ik er dit jaar ook bij zou zijn. 

 

- Marcel