· 

Eerste rondjes op de baan

Het is zaterdag. Dylan hockeyt vandaag thuis in Goes.  Het is droog dus gaan Olga, Jade en ik langs de lijn staan om aan te moedigen. Dylan is aan de beurt om te keepen en daar heeft hij zin in. Het is een spannende wedstrijd en het blijft lang 1-1. Dylan staat goed te keepen en houdt flink wat ballen tegen en schopt ze hard weg. Jammer genoeg krijgen ze vlak voor het einde toch nog een goal tegen. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

 

Na de wedstrijd gaat Dylan met zijn teamgenoten naar de kantine om limonade te drinken. Jade gaat samen met mij naar de atletiekbaan op de schoenen die ze van Dafne heeft gehad. Een paar weken geleden zijn we ook even geweest. Toen wilde Jade geen rondje lopen maar snel naar huis. Nu is het anders. Er is helemaal niemand op de baan. Niemand die ons ziet. Jade wil wel proberen om een rondje te hard te lopen. We beginnen rustig. Het hele rondje loopt ze een meter of twintig hard om daarna een meter of tien te wandelen. Het is niet zozeer de conditie of dat haar benen niet langer kunnen maar ze heeft last van rug als ze hardloopt. Waarschijnlijk is dit nog van het paardrijden van vorige week. Ze is is toen door haar rug gegaan. Dit speelt nu een beetje op. Ze zet door en doet nog een rondje. Na twee rondjes houden we het voor gezien. De eerste stappen naar een nieuw persoonlijk record zijn gezet!

 

- Marcel