· 

Dylan is ziek

Eigenlijk zijn/waren onze kinderen nooit ziek. Voordat Jade vorig jaar ziek werd, had ze op zijn hoogst een paar dagen school gemist. Ze was wel eens grieperig en verkouden maar dat was het dan ook wel. Voor Dylan geldt precies hetzelfde. 

 

Het was dan ook een verrassing toen vandaag zijn juf al vroeg belde. Dylan zag witjes, voelde warm en had overgegeven. Ik ben hem snel op gaan halen van school.

 

Opeens heb je dan een ziek kind én een kind met een lage weerstand in één huis. Voor de zekerheid bel ik nog met het ziekenhuis maar in dit soort situaties zijn de afspraken met het ziekenhuis duidelijk. Jade en Dylan mogen allebei 'gewoon' thuisblijven. Het belangrijkste blijft handen wassen! En als Dylan overgeeft of op iets hoest alles goed ontsmetten. Als hij moet hoesten, dan het liefst in de holte van zijn elleboog. Voor de rest niet knuffelen en niet te dicht bij elkaar. Dylan ligt de rest van de dag vooral op de bank maar knapt al snel wat op. Hij heeft koorts (39,3°) maar een paracetamol doet wonderen. 

 

Met Dylan op de bank, kan Jade mooi aan de tafel gaan zitten om aan de slag te gaan voor school met Dorine. Na een uurtje gewerkt te hebben, is er meestal tijd over om een spelletje te doen. Dorine heeft altijd leuke uitdagende spelletjes. Dit keer spelen ze 'Rood Wit Blauw'. Een vlot kaartspelletje voor de hele familie. Je moet kleuren, teksten en hoeveelheden combineren. Je moet zo snel mogelijk 8 kaarten op een rij leggen, waarbij de volgende kaart steeds helemaal verschillend moet zijn ten opzichte van de vorige. Dylan en ik doen ook mee met het spelletje. Het lijkt simpel maar het valt niet mee. Dorine heeft het vaker gespeeld en wint dan ook met glans! Jade is de verliezer... Gelukkig komt Dorine morgen weer en kan ze revanche nemen!

 

- Marcel