· 

Nergens last van

Gisteren is Dylan ziek geworden, deze ochtend gaat het al stukken beter. De koorts is weg. Hij heeft alleen een beetje pijn in zijn hoofd. Voor de zekerheid een dagje uitzieken op de bank. Jade is gelukkig niet ziek geworden al voelt ze zich wel een beetje misselijk.

 

Jade moet om 9:00 uur in het ziekenhuis zijn. Omdat ik al vroeg vertrokken ben naar mijn werk in De Bilt, komt opa Roel even op Dylan passen. In het ziekenhuis loopt het goed. Toch is het wel een beetje anders dan eerder bezoekjes. Blijkbaar is er ergens in het ziekenhuis een belletje gaan rinkelen. Omdat Jade een ziekenhuisbacterie (Klebsiella) heeft, gelden er strengere regels. En deze regeltjes worden nu strenger gehanteerd. Voor Jade verandert er niet veel. Ze krijgt nog steeds een 'eigen' isolatiekamer, de deuren gaan dicht en de verpleegkundige dragen een schort, handschoenen en mondkapje. Het belangrijkste is dat de kamer grondig gereinigd wordt als Jade is geweest. Ook al heeft ze alleen op een stoel gezeten en niks aangeraakt. 

 

Na iets meer dan een uur kunnen Olga en Jade naar huis. De rest van de dag is Jade druk met het maken van een surprise voor Sinterklaas. Ze heeft grootse plannen en is  erg gedreven om er iets moois van te maken. Aan het eind van de middag komt Dorine voor de tweede keer deze week les geven. Schoolwerk gaat elke keer beter. Ze doet steeds meer huiswerk en dat maakt ze snel en fanatiek. Het enige waar ze een beetje tegen opkijkt, is de toets van volgende week voor Topografie over Afrika. Ze heeft gehoord van haar vriendinnen dat deze wel erg moeilijk is. Na het schoolwerk is er wederom tijd voor een spelletje 'Rood Wit Blauw'. Dit spelletje heeft ze gisteren ook gedaan en dik verloren. Omdat ik op tijd thuis ben, kan ik samen met Olga en Dylan mee doen met het spelletje. Dit keer ben ik de gelukkig winnaar! Jade wordt weer laatst :-)

 

- Marcel