· 

Naar school!

Vorige week vrijdag hebben we aan de arts gevraagd of Jade naar school zou kunnen als ze in een aparte ruimte zou zitten met op zijn hoogst een paar andere kinderen. Na enige twijfel en overleg mocht dit.

 

Vanochtend gaat Jade voor het eerst naar school! Ze zit samen met haar vriendin Isa in een aparte ruimte in de unit (barak) op het schoolplein. Deze unit staat er nog niet zo lang en wordt gebruikt omdat de school extra ruimte nodig had. Eén van deze extra ruimtes is niet altijd bezet en daarom ideaal voor Jade. Ze hoeft niet door een gang met veel kinderen maar kan direct van buiten de 'klas' inlopen. Er is genoeg ventilatie en er zijn geen andere kinderen in de buurt. Van half tien tot kwart over elf werken de meiden hard voor school. Jade vindt het erg fijn om naar school te gaan!

 

De meiden hebben het erg gezellig gehad en Isa gaat na school mee met Jade naar huis. Ze knutselen heel de middag aan tafel. Zelfs op woensdagmiddag komt Dorine langs om met Jade voor school te werken. Isa helpt Jade stiekem een beetje met haar opdrachten. En traditiegetrouw spelen ze dit keer ook een spelletje. Jade begint een beetje handigheid te krijgen in 'Rood Wit Blauw' en eindigt dit keer als tweede.

 

Dylan is weer beter en vandaag 'gewoon' naar school gegaan. Tot nu toe heeft Jade nergens last van. Wat ons betreft een goed teken! Nu maar hopen dat Jade de komende dagen ook niet ziek wordt. 

 

- Marcel