· 

Intocht Sinterklaas

Om half tien sta ik met Jade al op de atletiekbaan. Vorige week heeft ze, na lange tijd, twee rondjes gelopen. Waren het vorige week nog korte stukjes van een meter of twintig hardlopen en twintig meter wandelen. Nu begint ze met een halve ronde (200 meter) hardlopen om daarna kortere stukken wandelen af te wisselen met hardlopen. Dit houdt ze niet één, niet twee maar wel drie rondjes vol! Voor Jade belangrijk omdat ze op 14 december wil 1000 meter kunnen hardlopen.  

 

Van de atletiek gaan we gelijk door naar het hockeyveld. Dylan gaat hockeyen en wij gaan hem aanmoedigen. En we zijn niet alleen. Opa Roel, oma Ineke, oma Ella en opa Jaap komen ook supporteren. Het is wederom een spannende wedstrijd. Ze komen met 3-1 voor, maar tien minuten voor tijd komt de tegenstander opeens terug tot 3-3. Het lijkt er even op dat de tegenstander gaat winnen maar dan herpakken ze zich en met twee doelpunten van Dylan wordt het 5-3!

 

Voor Jade is dit behoorlijk vermoeiend geweest. Eerst fietsen naar de atletiek, drie rondjes hardlopen, Dylan aanmoedigen en terug naar huis fietsen. Veel tijd om uit te rusten heeft ze niet. Om één uur komt Sinterklaas aan in de haven van Goes. Snel een boterham eten en dan naar de haven lopen. Voor de zekerheid nemen we de rolstoel mee. Rond de haven is het een drukte van jewelste. De Sint en zijn zwarte pieten komen met de boot aan en rijden daarna in een koets door de stad. Olga gaat samen met Dylan en een vriendje langs de kade staan. Jade en ik blijven in de buurt van de koets. Het is hier net wat minder druk en we weten zeker dat we de Sint goed kunnen zien. Als de boot de haven binnen komt varen en de Sint richting de koets loopt, neem ik Jade op mijn nek zodat ze het goed kan zien. Gelukkig bezwijk ik niet onder het gewicht van Jade. Het is een mooie aankomst van de Sint!

 

Na een leuke en drukke dag, kan het maar op één manier eindigen... onze schoen zetten!

 

- Marcel