· 

Niet zo lekker

De laatste paar dagen voelt Jade zich wat minder lekker. Ze slaapt niet goed, is een beetje misselijk en heeft een klein beetje verhoging (38,0°). We maken ons geen zorgen. Veel mensen zijn wat grieperig en het lijkt erop dat Jade hier ook last van heeft. Zolang de temperatuur niet verder oploopt, hoeven we geen contact met het ziekenhuis op te nemen.

 

Omdat ze zich niet lekker voelt, heeft ze niet veel zin om iets te ondernemen. Gewoon lekker een dagje op de bank onder een dekentje. Rond een uur of één komt Dorine langs om aan de slag te gaan voor school. Er staat een toets op het programma voor topografie. Dit keer is het Afrika. Jade is zenuwachtig omdat ze van haar vriendinnen gehoord had dat deze toets best moeilijk is. Blijkbaar heeft ze goed genoeg geleerd om de toets foutloos te maken! Na de toets en de les gaat ze weer terug op de bank liggen om een film te kijken.

 

's Avonds hebben Olga en ik voortgangsgesprekken op school. Jade mag bij dit gesprek. Ze is dan wel niet helemaal fit, hier wil ze graag mee naar toe. Het is eigenlijk de eerste keer dat ze in haar eigen klas zit. De juf kan dan ook niet heel veel vertellen omdat ze Jade nog nauwelijks les gegeven heeft. Toch is het een bijzonder moment omdat ze te horen krijgt wat voor advies ze geeft voor volgend schooljaar. Het is geen grote verrassing als de juf vertelt dat ze naar het VWO kan. Jade vindt het fijn om dit van de juf te horen! Een mooi vooruitzicht voor 2019!

 

- Marcel