· 

Hoge koorts

's Ochtends breng ik samen met Jade Dylan naar school. Daarna rijden we door naar het ziekenhuis in Goes voor de wekelijkse medicijnen. Het loopt allemaal voorspoedig en we zijn snel weer thuis. 

 

Sinds gisteren weet Jade voor wie uit de klas ze een surprise moet maken. Knutselen vindt ze leuk dus ze begint er direct aan. De rest van de ochtend is ze druk bezig. Toch begint ze een beetje te klagen over misselijkheid en hoofdpijn. Haar temperatuur is opgelopen tot 38,7°. Ze kruipt op de bank onder een fleecedekentje. In de loop van de middag blijft de temperatuur oplopen tot boven de 40°. We hadden gehoopt dat de temperatuur niet te hoog zou worden maar nu bellen we toch maar het met Prinses Máxima Centrum. 

 

We hoeven niet direct naar Utrecht te rijden maar kunnen eerst naar Goes. Rond een uur of zeven zitten we op de behandelkamer in het ziekenhuis. De controles worden gedaan en ze nemen bloed af. Als de verpleegkundige de temperatuur meet is, het opgelopen tot 41,8°. Ze ligt als een ziek vogeltje op het bed. Ze voelt zich beroer en heeft het koud. Na een tijdje komt de arts vertellen dat ze in Goes mag blijven. Ze gaan starten met antibiotica en zorgen dat de koorts afneemt. Uit de eerste bloedonderzoeken is niks bijzonders te voorschijn gekomen. De komende drie dagen gaan ze kijken of ze een bacterie kunnen vinden. Zo lang zal ze in ieder geval in het ziekenhuis moeten blijven.

 

- Marcel