· 

Stafylokok

Omdat het zo goed gaat met Jade zijn Olga en ik weer zo veel mogelijk aan het werk gegaan. De eerste dagen/weken was het zoeken naar een ritme en even inkomen. Inmiddels is dit aardig gelukt, we kunnen allebei steeds beter onze eigen werk weer oppakken. Ik heb vandaag een aantal afspraken in Rotterdam staan waar ik graag bij wil zijn. Dylan gaat dus naar de BSO en Olga blijft bij Jade.

 

Halverwege de ochtend word ik gebeld door Olga. Ze zegt dat als het zo blijft gaan, Jade vrijdag naar huis kan. We moeten dan wel direct doorrijden naar Utrecht voor de wekelijkse controle en medicijnen. Goed nieuws maar wel jammer dat we toch naar Utrecht moeten.

 

Net voor de middag belt Olga nog een keer met nieuwe ontwikkelingen. Ze hebben toch een bacterie gekweekt in haar bloed. Het is een stafylokok, of te wel een 'gewone' huidbacterie. De kans is groot dat deze bacterie afgelopen dinsdag bij het toedienen van de medicijnen in haar lijntje terecht is gekomen.

 

Dit verandert de planning wel. In plaats van vrijdag naar huis moet ze nu tot en met dinsdag in het ziekenhuis blijven. Niet omdat ze heel erg ziek is maar omdat ze vier keer per dag antibiotica (Vancomycine) krijgt wat twee uur in moet lopen. Het heeft dus niet zo veel zin om thuis te zijn als je elke drie uur terug naar het ziekenhuis moet. Een flinke tegenvaller.

 

Vandaag was het wel even passen en meten om alles te regelen. Olga had om half zes een afspraak met haar collega's om iets te gaan eten. Ik moest dus op tijd vertrekken om op tijd in het ziekenhuis te zijn. Het verkeer zit mee en ik ben op tijd. Na een kus en hallo, gaat Olga snel ervandoor. Ik blijf vannacht bij Jade. Dylan zit nog op de BSO en die kan niet alleen naar huis en zijn eigen eten koken. Gelukkig helpen opa Roel en oma Ineke ons uit de brand. Ze gaan Dylan ophalen en gaan bij ons thuis eten. Ze blijven tot Olga weer thuis is en zo is alles weer rond. 

 

Om het verblijf in het ziekenhuis voor Jade een beetje leuk te maken, proberen we haar 'soms' wel eens haar zin te geven. Ze wil nu graag wraps eten met kip en groente. Staat jammer genoeg niet op het menu van het ziekenhuis. Dan maar opa Roel charteren om even wat langs brengen. 's Avonds kijken we met zijn tweeën een filmpje en Expeditie Robinson. Deze dag is weer voorbij nog maar vijf te gaan...

 

- Marcel