· 

Lieve Sint Nicolaas

Elk jaar zorgt mijn werkgever ervoor dat we op bezoek mogen bij Sinterklaas en zijn Pieten. De Sint komt naar speelcircus Bambini in Vlissingen en de kinderen kunnen dan ook de hele dag spelen. Het bezoek van vorig jaar kan ik me goed herinneren. Jade had niet veel energie na de eerste behandelingen. De Sint kwam even bij ons zitten en had lieve bemoedigende woorden voor Jade. Door zijn eigen ervaringen, weet hij als geen ander hoe het is om ernstig ziek kind te hebben.

 

Jade wil dit jaar ook graag mee naar de Sint. In principe zou ze best kunnen. De komende uren krijgt ze geen medicijnen, ze voelt zich goed genoeg en de koorts is zo goed als weg. Toch is het niet verstandig. Ze is teleurgesteld. Zeker als ze hoort dat Olga en ik allebei met Dylan meegaan naar Vlissingen. Oma Ella blijft zolang bij Jade. 

 

In Vlissingen gaan we eerst met Dylan het speelcircus in. Olga en ik moeten proberen om Dylan zo snel mogelijk te vangen in een doolhof van gangetjes. Dylan is veel sneller en behendiger. Hij klimt en klautert overal zonder problemen op en af. Na een uurtje mogen we naar de Sint. We zijn met een klein groepje met nog geen tien kinderen. We zingen en we springen op de liedjes van Sinterklaas om daarna Bingo te spelen. Dylan en Olga winnen allebei een extra prijs met een volle Bingokaart. Het uurtje vliegt voorbij en het is tijd voor de cadeautjes. Dylan krijgt een soort mengpaneel waarmee ze zelf muziek kan maken. We zwaaien met zijn allen de Sint uit. Net voordat hij weggaat, komt hij nog even naar ons toe. Hij wil graag weten hoe het met Jade gaat en een videoboodschap voor haar maken. Ik loop daarom even mee naar de werkkamer van de Sint. Een mooi gebaar van de Sint!

 

Terug in het ziekenhuis wil Jade graag weten wat er allemaal gebeurd is. Ze is blij dat de Sint ook voor haar een zakje met snoep heeft meegegeven en een videoboodschap heeft gemaakt. Omdat ik zelf niet fit ben (verkouden) neem ik Dylan mee naar huis. 's Avonds gaan we weer terug naar het ziekenhuis om met zijn vieren frietjes te eten en een potje Risk te spelen. Een mooie afsluiter van de dag voor Jade omdat ze de hele wereld weet te veroveren. Voor haar zijn dit soort dagen niet makkelijk. Ze is fit genoeg om iets te ondernemen. Ze wil zo graag de dingen doen die haar broertje ook mag maar door een stomme bacterie (waar ze helemaal niks aan kan doen) is ze veroordeeld om op een kamertje te blijven.

 

- Marcel