· 

School

Na acht dagen in het ziekenhuis is Jade gisterenavond, een dagje eerder dan verwacht, weer thuis gekomen. Na een rustig ochtendje, wil ze 's middags graag een poosje naar school. Ze mag nog niet samen met alle kinderen in de klas maar samen met Isa en Emilie in een apart lokaal mag wel.

 

Net voordat de lessen beginnen zien haar andere vriendinnen het ook. Jade is op school! De meiden mogen van de juf eventjes kletsen. Voor Lili en Noor een mooie gelegenheid om het cadeautje te geven wat ze gemaakt hebben. Het is een boekje met gedichtjes, puzzeltjes en tekeningen. De meiden mogen vijf minuten kletsen maar moeten dan toch echt naar Engelse les. Isa blijft bij Jade. Als de klas later die middag gymles heeft, schuift Emilie ook aan (ze had haar gymspullen vergeten ;-).

 

Jade houdt het niet de hele middag vol. Om half drie krijg ik een whatsappje van de juf dat ze graag naar huis wil. Niet veel later zit ze thuis op de bank. Moe maar wel blij dat we weer even op school kon zijn. Zal straks wennen worden om hele dagen op school te zijn. Niet alleen omdat het vermoeiend is maar ook omdat ze gewoon met de rest van de klas mee moet gaan doen. Ze kan niet altijd zo maar naar huis kan als ze dat wil. 

 

- Marcel