· 

Cadeautjes kopen

We zitten middenin de Sinterklaas. Met het gezin zijn we druk met het maken van surprises. De knutselspullen liggen verspreid door het hele huis. Jade en Dylan vieren allebei Sinterklaas op school met een surprise en wij doen ook surprises samen met opa Jaap, oma Ella, Miranda, Jeroen, Jelte en Siebe. De meeste surprises beginnen vorm te krijgen of zijn al klaar. Tijd om cadeautjes te gaan kopen.

 

Olga is met Dylan naar Breda voor de laatste hockeywedstrijd van het jaar. Ik ga samen met Jade de stad in. Ze voelt zich niet heel lekker en wil eigenlijk met de rolstoel. Ik vind dat ze 'gewoon' kan lopen. Na een beetje tegenstribbelen, hoeft de rolstoel niet mee. Misschien een beetje te optimistisch van mij om direct zonder rolstoel te willen gaan. Jade moet af en toe uitrusten op een bankje maar ze houdt het vol! Gelukkig is Jade goed voorbereid en weet precies wat ze nodig heeft. Jammer genoeg heeft de dichtstbijzijnde boekwinkel niet wat we nodig hebben... op naar de volgende. Uiteindelijk vinden we wat we nodig hebben in een boekwinkel helemaal aan de andere kant van de stad. Op de weg terug krijgt Jade nog een handje pepernoten van een Piet. Mijn handje wordt niet gevuld... Piet wrijft eens over mijn buik en zegt dat ik wel een keertje zonder kan.

 

Blijft toch goed om te zien dat Jade snel hersteld na de opname in het ziekenhuis en de operatie. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik ervan uitga dat Jade wel 'even' naar de stad loopt, dat ze wel 'even' haar medicijnen inneemt en dat ze wel 'even' doet wat er van haar gevraagd wordt. 

 

- Marcel